Zeeuws-Vlaamse bonenburger

door | 2 mei 2024 | recept

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke vegetarische Zeeuws-Vlaamse bonenburger klaar. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

bonenburger

Zeeuwse-Vlaamse bonenburger

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram bruine bonen gekookt
  • 125 gram zwarte bonen gekookt
  • 125 gram quinoa gekookt
  • 100 gram wortel gekookt
  • 1 kleine ui in blokjes
  • 125 gram zoete aardappel gekookt
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 1 teen gehakte knoflook
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen paprikapoeder
  • 2 eetlepels tapiocameel 
  • 2 eetlepels kikkererwtenmeel
  • zwarte peper, zout en citroenrasp 

Bereidingswijze
 

  • Kook de quinoa in gezouten water. 
  • Schil de wortel en aardappel en kook samen gaar. 
  • Lek de bonen goed uit op een zeef. Dep ze droog tussen keukenpapier. 
  • Snijd de ui en knoflook fijn en stoof aan in de zonnebloemolie samen met de specerijen. 
  • Bestrooi de aardappel en wortel blokjes met het tapiocameel en 1 eetlepel kikkererwtenmeel. 
  • Meng er voorzichtig de quinoa en bonen onderdoor. Kneed met de hand en breng op smaak met peper, zout en citroenrasp. 
  • Vorm burgers met de hand en laat opstijven in de koeling. 
  • Rol ze voorzichtig door de kikkererwtenmeel en bak om en om in een pan in zonnebloemolie. 
Trefwoord hoofdgerecht, vegan, vegetarisch