Zeeuwse kokkels met zeekraal en Seawise Dutch Bargain

Zeeuwse kokkels met zeekraal en Seawise Dutch Bargain

Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Dit keer een recept voor kokkels. Zeeland staat bekend om de zilte smaken en de kokkels mogen zeker niet ontbreken!
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?

1 koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 kg kokkels
  • 100 gram zeekraal
  • 100 ml Dutch Bargain Seawise
  • 50 ml olijfolie
  • rasp van 1 citroen
  • peper versgemalen

Bereidingswijze
 

  • Spoel de kokkels 10 minuten onder stromend water.
  • Bak ze aan in een pan in de olijfolie. 
  • Kruid met versgemalen peper en de rasp van de citroen.
  • Als de kokkels open gaan staan, blus ze dan af met het bier.
  • 5. Voeg de zeekraal toe en werk af met druppels citroensap.
  • Serveer als tapas (of als voorgerecht) met wat brood. 

Leuk om te weten

Kokkels, waar en wanneer kan je zoeken?

Kokkels zijn schelpdieren die je in de Oosterschelde en Westerschelde (op de schorren en slikken bij Hoofdplaat bijvoorbeeld) kunt vinden. Ze leven voornamelijk in gebieden die regelmatig droogvallen en worden van eind augustus tot eind december gevangen. Oogst alleen kokkels met een minimale grootte van zo’n 3 cm.
Handig: klein tuinharkje. Kokkels leven zo’n 5 cm onder de oppervlakte. Door met een harkje of je vingers door het zand te harken, kun je ze ‘vangen’.
Bereiding: rauw of koken. Het vlees is zeer mager en smaakvol. Spoel de kokkels voor het koken goed af onder koud stromend water, laat ze een half uur in koud water staan en spoel ze dan weer af, om het zand uit de schelpen te krijgen. Probeer ons recept met zeekraal en Seawise bier van Dutch Bargain. Ook lekker met pasta, in soepen, ragouts of rijstschotel.
Trefwoord hoofdgerecht, vis

Over de chefkok

Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.

Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188

Dit vind je vast ook leuk: