Pasta zeevruchten

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Bas Dierick van Bistro Beaufort. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Pasta zeevruchten

Pasta zeevruchten

Bistro Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 360 gram verse pasta naar keuze
  • 10 mossels per persoon
  • 10 kokkels per persoon
  • 5 scheermessen per persoon
  • 100 gram handgepelde garnalen
  • 15 gram zeekraal per persoon
  • 2 à 3 langoustines per persoon
  • 500 ml visbouillon
  • 500 ml kookroom
  • 50 ml witte wijn
  • ca. 150 gram oude boerenkaas

Bereidingswijze
 

  • Rasp de oude kaas
  • Bereid de visbouillon volgens recept
  • Spoel de schelpen en scheermessen onder koud water voor 5 minuten en verwijder eventueel vuil en pokken.
  • Stoof een gesnipperde ui aan in olijfolie en voeg de schelpen toe. Kruid met gemalen zwarte peper, zeezout en bak 1 minuut mee, voeg de zeekraal toe en blus dan af met een half glas witte wijn.
  • Kook de langoustines in water met zout en cayennepeper.
  • Breng de visbouillon met de room aan de kook en smelt er een 2/3e deel van de kaas door totdat de saus wat dikker wordt. Breng op smaak met gemalen zwarte peper en zeezout.
  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af.
  • Voeg dit aan de kaassaus toe en dresseer in diepe borden.
  • Garneer met de schelpjes, langoustines en zeekraal.
Trefwoord schaal- en schelpdieren, zilte groente