Appeltaart met Zeeuwse appels

Een heerlijk recept gemaakt van Zeeuwse appels!

Receptenfietsroute

Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je appeltaart bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit recept. De fietsroute voor dit recept kun je vinden op RouteYou.

-advertentie-

Geniet van de natuur en de bezoeken aan de streekproducenten. Eenmaal thuis, pak het recept erbij en ga aan de slag. Vergeet niet je ervaring en resultaat te delen met ons, dat vinden we leuk!

Tip

De route is vrij te fietsen en in principe te starten op elk punt. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg. Let op de openingstijden: de routes zijn op alle dagen van de week te fietsen maar openingstijden kunnen verschillen gedurende het jaar. Is een locatie gesloten? Neem dan de producten ergens anders op de route mee. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg.

De ideale startplaats is van deze route is Oostburg. Neem contant geld mee, want niet overal is het mogelijk om met de kaart te betalen.

Veel fiets- en eetplezier!

Appeltaart koop eet en beleef lokaal by Rudy Roan

Appeltaart met Zeeuwse appels

Marcin Beaufort
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Tussendoortje
Porties 8 personen

Wat heb je nodig?

1 taartvorm (rond)

Ingrediënten
  

Suikerdeeg

  • 250 gram bloem
  • 125 gram poedersuiker
  • 400 gram zachte boter
  • 1 eidooier
  • 1 ei

Amandelvulling

  • 65 gram boter
  • 65 gram suiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 10 gram bruine rum Schodu of calvados

Appelvulling

  • 4 appels (jongagold, goudreinet, golden delicious, elstar)
  • 75 gram suiker
  • 1 mespuntje kaneel optioneel
  • 100 gram voorgeweekte rozijnen

Bereidingswijze
 

Deeg

  • De eieren met de boter en suiker goed vermengen.
  • Beetje bij beetje de bloem eronderdoor vermengen. Laten rusten, uitrollen en weer laten rusten. 

Amandelmengsel

  • Meng de zachte boter met de suiker, ei, amandelmeel en de rum.

Vulling

  • Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd in blokjes van ongeveer 1cm, vermeng met de suiker en gemalen kaneel.

Het maken van de taart

  • Bekleed een bakvorm met het suikerdeeg en snijd de randen bij.
  • Verdeel het amandelmengsel op de bodem van het deeg en leg daarop de appelblokjes.
  • Rol de restjes van het deeg opnieuw uit en snij in banen, leef je uit met je taart mooi te decoreren.Bestrijk met eigeel.
  • Bak af in een voorverwarmde oven van 170 graden in ongeveer een 40-50 minuten, afhankelijk van de hoogte van je taart.
Trefwoord nagerecht, tussendoortje, vegetarisch

- advertentie -

-advertentie-