Haaientanden van chocolade en nog veel meer lekkers bij Chocolade Atelier Petra’s Finest 

door | 24 apr 2024 | smaaklokaal

Fietsers, motorrijders en wandelaars in West-Zeeuws-Vlaanderen opgelet! Bij de binnenkomst van Cadzand-Dorp vanuit Oostburg kom je voorbij een historisch interessant knooppunt. Maar niet alleen de korenmolen ‘Nooitgedacht’ en de oude weegbrug ‘Cadzandria’ maken een stop noodzakelijk, ook het witte gebouw met het grote zonneluifel ertegenover is een aanrader. Daar tref je namelijk een wel heel verleidelijk winkeltje aan. Vooral voor de chocoladeliefhebbers, want bij Chocolade Atelier Petra’s Finest aan de Mariaweg springt een chocolademinnend hart op bij de aanblik van al die prachtige bonbons en chocoladegeschenken. Wat een verwennerijen vind je hier! Op het terras geniet je van een heerlijke kop koffie, thee of chocolademelk van eigen chocolade met allerlei lekkers erbij. Of ga je voor een verfrissend sapje van appels, peren en frambozen uit de streek? Ook een aanrader om af te koelen tijdens alle inspanning: een ijsje van De Heerenhoeve uit Oostburg. Ambachtelijk bereid van melk van koeien uit de buurt. Gastvrouwen Petra en Sylvana bereiden met een glimlach en een gezellig praatje je versnapering en helpen je graag een passend chocolaatje of geschenk te vinden om mee naar huis te nemen. De pralinés en originele chocoladevormpjes in geschenkverpakking zijn leuke (en lekkere!) cadeautjes of souvenirs. Ook leuk zijn de streekproducten: bloem van biologisch graan uit de regio gemalen door de Cadzandse molen, wafeltjes van Verduijn uit Eede en sap uit de streek.  

Inspiratie uit de streek 

Petra en Jimmy Pietersz-Schrier verkopen en exporteren wereldwijd chocola onder de bedrijfsnaam P&T Chocolate and Presents. In de chocoladefabriek achter het Chocolade Atelier Petra’s Finest worden de mooiste chocoladecreaties gemaakt. Deze pralines en chocoladefiguren van de echte Belgische chocolade van Belcolade en Callebaut zijn niet te weerstaan. De liefde van Jimmy en Petra voor de streek is terug te zien in hun creaties. Zo zijn er chocolade haaientanden, speciaal voor wie geen fossiele haaientand op het Zeeuws-Vlaamse strand heeft gevonden. Of chocolade zeedieren zoals chocoladekreeften en chocolademosselen, het chocolade zeekbanket, en chocolademonumenten uit de Zwinstreek. Al deze zaligheden met een knipoog naar de streek worden verpakt in leuke geschenkverpakkingen zoals bijvoorbeeld in mokken, met een herkenbaar Zeeuws-Vlaamse opdruk.

Jimmy en Petra vinden niet alleen inspiratie in hun eigen omgeving, regionaal ondernemen is ook belangrijk voor hen. Daarom werken ze graag samen met lokale ondernemers, waaronder de horeca en andere streekproducenten. Petra: “De meerwaarde daarvan is de steun die je elkaar geeft, de eerlijke prijs en de herkenbaarheid van een goed en eerlijk product. Ook zien we een toegevoegde waarde in de onderlinge samenwerking om elkaar te steunen in de verkoop en presentatie van je bedrijf.” 

De tip van Petra: de chocoladebal. “Doe de bal in een lege mok en giet hierover warme melk, de bal zal opengaan en de marshmallows komen boven drijven. Even roeren en je hebt de lekkerste warme chocolademelk.” 

Chocolade Atelier Petra’s Finest 

Mariastraat 44, Cadzand 

Tel. 0031 117 392017 

www.petrasfinestchocolatesatelier.com 

Van maandag tot zaterdag geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Zondag gesloten.