Chutney van appel en ui

door | 13 mei 2024 | recept

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Lees stap voor stap hoe je deze chutney van appel en ui moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Chutney van appel en ui

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg appels
  • 750 gram ui
  • 500 ml witte wijn
  • 100 gram azijn
  • 200 gram suiker

Bereidingswijze
 

  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
  • Snijd vervolgens in grove stukken.
  • Pel de ui en snijd deze fijn.
  • Doe alles in een pan met de witte wijn, azijn en suiker.
  • Kook op laag vuur gaar en helemaal droog. Houd rekening met aanbranding.
  • Mix kort met de staafmixer.
Trefwoord bijgerecht, vegan, vegetarisch