Eet en drink lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! In 1993 openden Edwin en Blanche Vinke in het buurtschap Slijkplaat, nabij Hoofdplaat, restaurant De Kromme Watergang. Chef-kok Edwin werkt in de keuken zijn magie en Blanche als gastvrouw de hare tussen de gasten in het restaurant. In 2005 werd het restaurant gewaardeerd met een eerste Michelinster en in 2011 volgde de tweede. Inmiddels behoort De Kromme Watergang al meer dan 25 jaar bij de culinaire top van Nederland. Zo werd Edwin door Gault Millau uitgeroepen tot Chef van het jaar 2011.

Dichtbij huis

Inmiddels is ook zoon Tom in de keuken te vinden en koken vader en zoon Vinke op basis van Zeeuwse producten. Vis-, schaal- en schelpdieren voeren de toon. Gevoed door de diverse seizoenen en met respect voor alles wat groeit en bloeit stemmen ze alles af op wat de Schelde, de Noordzee en de polder hun brengt.

Lichtvoetig, duurzaam en in combinatie met wereldse specerijen en kruiden. Hierbij is het credo: meer beweging, meer rebellie, meer chaos, meer gelijkgestemdheid, meer verwantschap, meer alles. Hiervoor worden voor 90% lokale producten gebruikt. De Zilte Hof, de eigen tuin van het restaurant, voorziet de koks van bloemen, kruiden, groenten en fruit. Gecombineerd met bijvangst uit de Noordzee levert dit een onvergetelijke ervaring voor alle zintuigen op. De Kromme Watergang serveert het beste wat West-Zeeuws-Vlaanderen te bieden heeft en meer.