Fruitteeltbedrijf Govaert in Breskens

door | 14 jul 2022 | Ook lokaal

Fruitteeltbedrijf Govaert

Koop lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! Meer dan 100 jaar. Al zo lang bestaat het bedrijf van de familie Govaert! Generatie op generatie neemt de liefde voor mooie en verse producten van het land over. Sinds 1992 ligt de focus op fruit, maar de familie teelt ook nog steeds eigen aardappelen, tarwe en suikerbieten.

Familie Govaert heeft appel- en perenbomen in allerlei soorten en maten. Van de zoete Cox en Delcorf appels en de knapperige Elstar tot de sappige Jonagold en zoetzure Santana. Die laatste komt je misschien niet zo bekend voor. Dit is een kruising tussen een Elstar en Priscilla. De appel is extra sterk en daardoor heel geschikt voor biologische teelt. De perenrassen zijn de Conference en Doyenne du Comice. Wat een mooie namen hè?

Vanaf het begin van de perenoogst, vanaf half augustus, tot begin november verkoopt Fruitteeltbedrijf Govaert verse producten via een kraampje op het erf. Naast aardappelen, appels, peren en eigen geperste fruitsappen ligt er nog allerlei ander lekkers uit de regio. Pompoenen, courgettes en noten bijvoorbeeld.

Op dit moment staan Frank en Kitty aan het roer van het familiebedrijf en ook hun kinderen Sander en Evelien helpen graag een handje mee. De familie besloot in 2021 ook een minicamping op het erf te beginnen. Op Camping de Boskreek kampeer je op een mooie plek: te midden van de fruitbomen. Dit zijn appel- en perenbomen. Die zijn geen 100+ jaar oud hoor. Appelbomen gaan vaak maar zo’n 10 tot 15 jaar mee voordat ze in verband met verminderde productie gerooid worden.

Leuk weetje

Vanaf het erf van familie Govaert kun je soms nieuwsgierig aangekeken worden door grote, bolle oogjes. Familie Govaert heeft namelijk schattige alpaca’s rondlopen. In de zomer gaan ze graag een rondje mee wandelen over de camping.