Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van onze regionale chef Juriën Paridaen van Bistro In Den Koning. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!
Dit is een gerecht waarmee je alle kanten op kunt. Zowel als lunch, voorgerecht, tussengerecht, of tijdens een gezellige tapasavond met vrienden of familie.

Gegrilde groene asperges
Ingrediënten
- 16 stuks groene asperges
- 4 a 100/125 gram bollen Burrata alternatief buffelmozarella
- 150 gram diverse tomaatjes
- 1 bakje tuinkers
- 1/2 bosje peterselie
- 1/2 bosje dragon
- 1/2 bosje bieslook
- 1 citroen
- 200 ml olijfolie extra vierge van goede kwaliteit
- sla en scheutjes naar keuze
- balsamicoazijn ouder dan 2 jaar
- zwarte peper uit de molen
- Zeeuwse Zoute
Bereidingswijze
Kruidenolie
- Hak de kruiden fijn en mix deze door de olie 200 ml en smaak af met citroensap, peper en zout.
Gegrilde asperges
- Snijd de houterige onderkanten van de asperges.
- Marineer deze met olijfolie, peper uit de molen en zeezout.
- Verwarm de grillpan/BBQ voor.
- Snijd intussen de tomaatjes in partjes of halveer deze (ligt aan de grootte).
- Grill de groene asperges rondom totdat ze gaar zijn.
- Schik ze vervolgens op de borden, breek de burrata en verdeel de tomaatjes.
- Kruid af met wat peper uit de molen en Zeeuwse Zoute.
- Werk af met de sla en scheutjes en besprenkel met de kruidenolie en balsamico.