Gepocheerde en gekarameliseerde peer

door | 26 aug 2022 | recept

Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Deze keer een gepocheerde en gekarameliseerde peer.

Gepocheerde en gekarameliseerde peer

Gepocheerde en gekarameliseerde peer

Marcin Beaufort
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 rijpe peren Sweet Sensation, Doyenne de Comice, Williams
  • 375 gram witte wijn
  • 75 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblaadje
  • 1 steranijs
  • 1 citroen
  • speculaas

Bereidingswijze
 

Gepocheerde peer

  • Schil de peren.
  • Snijd in 4 of 6 stukken, afhankelijk van de grootte van de peer.
  • Breng de witte wijn met suiker en specerijen aan de kook, leg er de peren in en kook op.
  • Zet vuur af en laat langzaam garen.

Zelf hangop maken? Zo doe je het!

  • Neem een doek, giet er de (soja)yoghurt in – al dan niet met suiker of extra specerijen – en hang 24u op in je koelkast, wel even een bakje eronder zetten!

Speculaascrumble

  • Maak gebruik van 1 pak speculaas en verkruimel dit.

Gekarameliseerde peer

  • Maak een donkere karamel van de suikersiroop.
  • Voeg dan de peren toe en bak mooi ze goudbruin in de karamel.
  • Blus af met wat Zeeuwse rum van Schodu rum. Oppassen voor de vlam!
  • Werk af met enkele klontjes boter.
  • Voeg zeezout en rasp van citroen toe.
  • Leg alles in een diep bord of glas, 2 lepels karamel erbij, een goede schep hangop en de crumble er over heen.
Trefwoord nagerecht, tussendoortje, vegan

Over de chefkok

Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.

Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188