Gepofte aardappel met kruidenboter

door | 13 mei 2024 | recept

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak met dit recept heerlijke gepofte aardappel met kruidenboter klaar. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Gepofte aardappel met kruidenboter

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, vegan, vegetarisch, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Gepofte aardappel

  • 4 stuks aardappel

Kruidenboter

  • 100 gram boter (of plantaardige margarine)
  • 5 gram platte peterselie fijngesneden
  • 2 gram kervel fijngesneden
  • 2 gram dragon fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngemalen
  • zout en peper naar smaak
  • eetbare bloemen zoals korenbloem, goudsbloem, malva (optioneel)

Bereidingswijze
 

  • Was alle verse kruiden en dep ze droog ze, snijd ze fijn. Meng met de zachte boter in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Goed mengen en maak minstens een dag op voorhand om de smaken goed in te laten trekken. Een grote portie maken en dan in delen invriezen is ook heel goed mogelijk.
  • Was de aardappels en plaats ze op een bakplaat.
  • Pof de aardappels in de oven van 180C voor 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte.
  • Haal ze uit de oven en laat wat afkoelen.
  • Snijd kruislings in, duw met je vingers naar binnen zodat de aardappel opengaat.
  • Schep hierin een lekkere portie kruidenboter. Eet smakelijk!
Trefwoord aardappel