Grand Café El Molino in Schoondijke

door | 27 jul 2022 | Ook lokaal

Eet en drink lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! Bij Grand Café El Molino in Schoondijke geniet je van het pittoreske platteland met een waanzinnig uitzicht op de Molenkreek. West-Zeeuws-Vlaanderen heeft immers meer te bieden dan alleen kilometers kust. Bij El Molino is het ‘lokaal’ genieten. Een lekkere lunch, borrel of kleine bites, allemaal gemaakt van streekproducten. Heerlijke kazen van het Kaasboerinnetje uit IJzendijke en een keur aan lekkere worsten van Slagerij Tresonie uit Schoondijke. En met een molen in de tuin is het niet verwonderlijk dat van het plaatselijk gemalen meel lekker brood en gebak wordt gemaakt. Het Zeeuwse Zoetje is verantwoordelijk voor de zalige appeltaarten en Bakkerij Willemse uit Breskens bakt het brood. Binnenkort staan ook de heerlijke kroketten van Versprille Croquette op de menukaart.

Eigenaren Robert en Tine laten zich inspireren door de reizen die ze hebben gemaakt en de culturen waarmee ze in aanraking zijn gekomen. “We worden omringd door tal van toppers die ons veel tips geven, waardoor we verder kunnen groeien. Ook eten we graag in een restaurant waarbij het plaatje klopt; een mooi restaurant, fijne bediening en natuurlijk lekker eten.” De volgende generatie staat ook al te trappelen want de kinderen van het stel, Megan en Jason, werken al volop mee in het familiebedrijf.

Wist je dat…?

… er bij El Molino regelmatig tapasavonden worden georganiseerd in samenwerking met onder ander de Kromme Watergang en Etablissement 1880, een van de streekfavorieten van de familie?