Groen Goud Biervliet

door | 29 aug 2023 | streekproducent

Tussen IJzendijke en Biervliet, omringd door uitgestrekte uienvelden en een rijke geschiedenis, vind je Familie Goud. Al sinds 1988 zijn zij actief in de uienhandel, -teelt en -opslag. Maar nu, in de tijd waarin groene innovatie steeds meer centraal staat, hebben ze een nieuw pad betreden. Naast de uienactiviteiten hebben ze dit jaar een frisse wind gebracht met de introductie van een snellaadstation, aangedreven door hun eigen opgewekte zonne-energie.

De grondlegger van Familie Goud, hun vader en opa, verhuisde in 1969 vanuit Zuid-Beveland naar Zeeuws-Vlaanderen. Na jarenlang bij een uienbedrijf te hebben gewerkt, zetten zijn drie zonen zijn het bedrijf voort. Recentelijk is de derde generatie toegetreden, waardoor het bedrijf zich verder ontwikkelt met een sterke familiecultuur als drijvende kracht.

Het plaatsen van zonnepanelen op de daken bracht voor Familie Goud een nieuw perspectief op verduurzaming. Toen een nabijgelegen boerderij te koop kwam, ontstond de wens om niet alleen het bedrijf te vernieuwen, maar ook een positieve impact op de maatschappij te hebben. Dit concept van groene energie werd versterkt door de aanleg van een belevingspark, waar mensen die komen laden kunnen ontspannen midden in een groene omgeving.

Lokaal

Wat Familie Goud trots maakt is dat ze een plek hebben gecreëerd waar mensen niet alleen kunnen laden, maar ook kunnen genieten van rust, natuur en een heerlijke kop koffie met gebak. De doelgroep van Familie Goud omvat een divers publiek: van mensen die komen laden bij het snellaadstation tot voorbijgangers zoals fietsers, dorpsbewoners en passanten.

Voor Familie Goud draait duurzaamheid om meer dan alleen milieubewustzijn. Door te kiezen voor lokaal en regionaal dragen ze bij aan de lokale economie en versterken ze de band met medeboeren en streekproducenten.

Dus, als je op zoek bent naar een unieke ervaring waar groen, genieten en verbinding samenkomen, moet je zeker eens bij Familie Goud langskomen. Of je nu je elektrische auto of fietst wilt opladen of gewoon even wilt ontspannen in het park onder het genot van een heerlijke kop koffie, hier vind je de smaak en sfeer van Zeeuws-Vlaanderen op zijn best!

Groen Goud Biervliet
Middenweg 13a
4521 PG Biervliet

https://www.groengoudbiervliet.nl/

info@groengoudbiervliet.nl