Na het lezen van dit recept weet je meteen waar de naam hangop vandaan komt! Je hangt yoghurt in een doek en laat alles een nachtje uitlekken. Het resultaat is een romig geheel, heerlijk als dessert!

Hangop van yoghurt

Hangop van yoghurt

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 liter volle yoghurt

Bereidingswijze
 

  • Leg een zeef op een kom.
  • Neem een theedoek of kaasdoek, maak deze nat en wring het daarna uit.
  • Leg de doek in de zeef en giet de yoghurt erop.
  • Laat de yoghurt 24 uur in je koelkast uitlekken.
  • Hoe langer je het laat hangen, hoe compacter de hangop.
  • Breng eventueel nog op smaak met citroensap of extra specerijen zoals kaneel of vanille.
Trefwoord nagerecht