Genieten van Easy Fine Dining in Cadzand

Restaurant AIRrepublic, een concept van de SergioHermanGroup, heeft de afgelopen 6 jaar een bijzondere plek veroverd in de culinaire wereld. Wat ooit de intentie was om een hoogwaardige brasserie te worden, transformeerde al snel tot een easy fine dining restaurant. Het restaurant, gelegen in de haven van Cadzand aan de Noordzee, is niet alleen bekend om zijn heerlijke gerechten, maar ook om de passie en gedrevenheid van de mensen achter de bedrijven.

De oprichter en chef-kok Sergio Herman is een icoon in de gastronomie. Het interieur en exterieur van AIR Republic zijn ontworpen door Herman zelf en zijn team, maar de ziel van het restaurant wordt gevormd door het personeel op de werkvloer. Met chef-kok Timothy St. Aubyn uit Amsterdam, maître Patrick Vandenbroucke en sommelier Felten Berwouts uit België en medewerkers van verschillende nationaliteiten, zoals Spanjaarden en Italianen, voeren zij met al hun liefde hun vak uit. Een speciale vermelding mag gemaakt worden voor de maître en sommelier: zij zijn al vanaf de eerste dag in dienst en maken tevens deel uit van de Sergio Herman Group. Hun trouw, liefde, passie en servicegerichtheid dragen bij aan de trots van het restaurant.

De bedrijfs- en keukenfilosofie van AIRrepublic draait om één simpel principe: het moet lekker zijn! Met deze visie en missie streven ze ernaar om hun gasten een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden. Het is dan ook met trots dat ze zien hoe jonge talenten in de keuken en bediening zich ontwikkelen en groeien.

Streekproducten

Bij AIRrepublic werken ze graag met lokale producten, die de unieke smaken van de regio weerspiegelen. Gelegen aan de Noordzee kunnen ze profiteren van de overvloed aan lokale delicatessen, zoals oesters, scheermessen, mosselen, Oosterschelde kreeft en paling. Deze producten staan altijd op de kaart, waarbij rekening wordt gehouden met de seizoenen en de beschikbaarheid. Naast het gebruik van lokale producten, produceert AIRrepublic ook steeds meer kruiden en eetbare bloemen in hun eigen tuin. Het kustklimaat biedt hierin een voordeel, aangezien de smaak van bijvoorbeeld lamsoor, die aan de kust groeit, intenser is dan die uit een kas. Hiermee proberen ze de markt te inspireren en te laten zien dat er meer mogelijkheden zijn dan alleen de traditionele leveranciers.

De doelgroep van AIRrepublic is divers. De naam Sergio Herman is bekend en het restaurant trekt dan ook een breed publiek aan. Van mensen uit grote steden die speciaal komen voor de culinaire ervaring tot aan vakantiegangers in Knokke, AIRrepublic weet verschillende gasten te verwelkomen. Het restaurant is ook gekoppeld aan het Strandhotel, waardoor ze een gevarieerd publiek uit Nederland en België ontvangen.

Voor chef Timothy zelf draait eten om comfort food. “Uiteraard kan dat variëren van het maken van een pizza tot aan polderhaas in de rode wijnsaus. Maar uiteraard wel alles helemaal vanaf het begin tot einde. Eten is namelijk in mijn ogen een voldoening, een waardering, een belevenis en daarom ook een herinnering. Elk willekeurig persoon heeft wel een eetherinnering, smaak, mondgevoel aan iets overgehouden. Al zijn het de afgebakken koekjes van oma. Precies die geur, die hap, die eerste prikkel die je hersenen krijgen als je dat ervaart, dat is comfort!”

Inspiratie

De inspiratie voor AIRrepublic komt voort uit de seizoenen, reizen en de Zeeuwse omgeving. Ze willen de smaken van Zeeuws-Vlaanderen en de Zwinstreek op een pure en zilte manier presenteren, met lokale ingrediënten die het verhaal van de regio vertellen. Bij AIRrepublic hecht het team veel waarde aan lokale en regionale producten vanwege de traceerbaarheid en de band met de omgeving. Ze willen precies weten wat ze serveren, vooral als het gaat om schaal- en schelpdieren. Het idee om bijvoorbeeld scheermessen uit Ierland te gebruiken terwijl ze ze lokaal in overvloed hebben, zou voor hen volkomen tegenstrijdig zijn.

Aanrader

Voor degenen die AIRrepublic bezoeken, is het aan te raden om zeker eens de vissoep te proeven. Dit gerecht heeft een rijke geschiedenis, ooit geserveerd in Sergio’s voormalige restaurant Oud Sluis, maar is nu getransformeerd naar een nieuw niveau van culinaire verfijning.

Restaurant AIRrepublic in Cadzand biedt een unieke culinaire ervaring waarbij lokale producten en passie voor koken samenkomen. Bezoek hun website, neem contact op via e-mail of telefoon, en laat je verleiden door de smaakvolle gerechten en de warme gastvrijheid die dit bijzondere restaurant te bieden heeft.

AIRrepublic

Maritiem Plaza 1

4506 KZ CADZAND

www.air-republic.com

contact@air-republic.com

+31 117 39 21 10

- advertentie -