Restaurant Ecluse Sluis: “Wij maken alles in eigen keuken van verse producten uit de buurt” 

door | 18 apr 2024 | smaaklokaal

Ken je het woord ‘eclectisch’? Het duidt op de beste keuze uit meerdere stijlen en stromingen. Eclectisch draait om de kunst van combineren. Zo te zien en te proeven lukt Restaurant Ecluse dit prima, zowel in de aankleding van het interieur als in het menu. Bij binnenkomst valt direct een fijngevoelige, hippe smaak op. De Afrikaanse elementen erin zie je terug in de uitgebreide wijnkaart, waar ook Zuid-Afrikaanse topwijnen op staan. Gecombineerd met de beste producten uit eigen streek kun je hier zeker van eclectisch spreken. 

Gastheer Frits Brinkman en chef-kok Roy van Gool serveren het liefst seizoensgebonden, lokale producten voor een smakelijke lunch of uitgebreid diner. Of je nu van vis houdt of van vlees, er is voldoende keuze met het tweewekelijks wisselende lunchmenu, het maandelijks wisselende Ecluse-menu en het à la carte-aanbod. Die vis en ook andere heerlijkheden uit de zee komen uit onze eigen Noordzee en de Oosterschelde. Om alvast het water in de mond te doen lopen enkele voorbeelden: zeetong, zeebaars, griet, oesters, schelpjes… Ecluse kiest heel bewust voor leveranciers uit de regio. Want “waarom ver halen als je dichtbij de mooiste en verste producten hebt”? Ja, Roy en Frits zijn trots op Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland. “We komen uit de mooiste provincie, die culinair heel veel te bieden heeft qua diversiteit van land en zee.”  

Kwaliteit is vers 

Vers is ook een must in de keuken van de heren. Beiden genoten hun opleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge. Frits is daar ook praktijkdocent geweest. “We werken graag met seizoensgebonden producten. In het voorjaar bijvoorbeeld met hoppenscheuten, asperges, zeekraal enzovoort. Door de snelle wisseling van de menu’s komt elk product wel eens aan bod. Omdat we direct met de leveranciers zelf werken en er geen grote partij tussen zit is het product verser. Wij willen de gasten laten genieten. Even uit de drukte gaan en tijd maken voor een heerlijke én eerlijke keuken met versbereide producten die onze provincie ons te bieden heeft. Van de amuse tot aan de koffiegarnituren wordt alles huisbereid van de beste producten die op dat moment verkrijgbaar zijn. We maken alles zelf in onze keuken en dat zullen we blijven doen. Dat is juist waar we ons in onderscheiden.” 

‘Ecluse’ is het Franse woord voor ‘sluis’. Een passende naam voor een restaurant in Sluis! 

Eclectische beleving 

Waar vind je Restaurant Ecluse? Wel, in het hart van Sluis, aan de Groote Markt. Op nummer 17, herkenbaar aan de oud-Hollandse gevel met ronde vormen. Houd je ervan om in een gemoedelijke, aangename sfeer te lunchen of te dineren, dan laat je bij Restaurant Ecluse je smaakpapillen strelen en voel je je ook nog eens de koning te rijk. Frits en Roy leggen je op een persoonlijke manier gastvrij in de culinaire watten. Hun gezamenlijke tip: “Bij ons moet je zeker eens een gezellige lunch of diner komen eten om het zelf te ervaren.” 

Ecluse 

Groote Markt 17, Sluis 

Tel. 0117-760140 

www.ecluse.nl 

info@ecluse.nl