Restaurant Grenzeloos

door | 13 dec 2023 | smaaklokaal

Iedereen die op culinair gebied grenzeloze kwaliteit waardeert zal zijn goesting vinden in Restaurant Grenzeloos. Je vindt deze grill-rotiserie in een oude boerenloods in het pittoreske grensdorp Retranchement. De robuuste steigerhouten tafels en stoelen, wand met houtblokken en industriële accenten geven de ruimte waarin de houtgestookte grill centraal staat een eigenzinnige, knusse sfeer.

De Kunst van het Grillen

Waarom smaakt die biefstuk van het Australisch Black Angus Rund, de tournedos van het Schots Hereford rund en die lamsschouder hier nu zo bijzonder? Dat komt niet alleen doordat die ter plekke gegrild worden door de altijd aanwezige chef-kok, maar ook omdat het vlees drooggerijpt is in eigen rijpingskast. Drooggerijpt vlees is malser en heeft een intensere smaak. Precies wat ze bij Grenzeloos belangrijk vinden, want hier zetten ze alleen het beste op tafel. Daarom staat ook de wereldwijd geroemde Iberico Secreto op de menukaart. Deze speciale snit is alleen in de schouder van het Spaanse Iberico varken te vinden en wordt als het best bewaarde geheim van de Iberico beschouwd. Suggestie van de chef-kok en eigenaar, topkok en zeer gekend horecaondernemer Bart van Kruiningen: drink er een top Pinot Noir uit de Franse Bourgogne bij. Of kies een andere goede wijn uit de 180 kwaliteitswijnen op de wijnkaart.

Zijn vis, oesters, schaal- en schelpdieren en langoustines jouw favorieten, dan zul je bij Grenzeloos ook zeker niet teleurgesteld worden. De pomme de terre Zeelandaise, een in het vuur gepofte Zeeuwse aardappel geflankeerd door garnaaltjes en mossels en een frisse mousseline, scheermesjes en venusschelpen moet je beleefd hebben. Alle zee producten komen uit onze eigen Noordzee en zijn kraakvers; niet alleen de vis, maar ook lamsoor, zeekraal, oesters en kreeft. De groente en groene polderkruiden komen natuurlijk uit de streek.

Wist je dat…

de inspiratie voor Restaurant Grenzeloos komt uit de Zeeuws-Vlaamse natuur, Frankrijk (Franse kazen!) en leuke, kleine markten? Authenticiteit en excellentie binnen een atmosfeer waarin je je thuis voelt. Ervaar het Grenzeloos.

Restaurant Grenzenloos

Zwinstraat 3
4525 AC Retranchement

www.grenzenloosretranchement.nl

0117-851622