Restaurant ‘s Lands Welvaren in Aardenburg

door | 9 jun 2023 | smaaklokaal

Waar geschiedenis en culinaire passie samenkomen

In het pittoreske Aardenburg is restaurant ‘s Lands Welvaren al vele jaren een begrip. Het historische pand heeft een rijke geschiedenis als herberg en handelsplek voor boeren. Het verleden van het pand is nog steeds voelbaar, met name in het gerenoveerde gedeelte van het hotel, dat vroeger dienst deed als graanschuur. Bij het betreden van de kamers ontdekt men nog steeds oude elementen, zoals balken en een antieke katrol die vroeger gebruikt werd om hooi en graan naar boven te hijsen.

Even terug in de tijd

Het verhaal van ‘s Lands Welvaren gaat terug tot ongeveer 20 jaar geleden, toen Natasja’s ouders het restaurant overnamen van de familie Blondeel. Hoewel ze destijds geen ervaring hadden in de horeca, waagden ze de sprong en bouwden ze het uit tot wat het nu is.

Vier jaar geleden besloten Stefan en Natasja het stokje over te nemen van Joop en Kitty. Stefan, geboren op 7 januari 1994, groeide op op een boerderij en leerde al op jonge leeftijd koken met verse producten uit de tuin en van lokale boeren. Zijn passie voor koken bracht hem naar de horeca, waar hij begon als afwasser bij La Trinite in Sluis en later opklom tot leidinggevend kok bij strandpaviljoen Puur. Na een uitstapje naar een andere sector, waar hij ontdekte dat zijn hart echt in de keuken lag, besloot hij terug te keren naar zijn passie.

Bij ‘s Lands Welvaren staan Stefan en zijn team, waaronder souschef Roan Dellaert en kok Daimy Temmerman, in de keuken. Aan de voorkant van het restaurant verwelkomen Natasja  en Rani Denoo de gasten.

Filosofie

De filosofie van ‘s Lands Welvaren is om een locatie te creëren waar gasten alles kunnen doen. Het restaurant biedt hoogwaardige gerechten en topkwaliteit wijnen, uitsluitend gemaakt met duurzame producten. Voor een meer informele ervaring kunnen gasten terecht in het café, waar ze kunnen genieten van cocktails, goede wijnen, hapjes, lunch en eenvoudige hoofdgerechten in een gezellige sfeer. Met 14 unieke hotelkamers biedt ‘s Lands Welvaren ook de mogelijkheid om te overnachten.

Het team van ‘s Lands Welvaren is trots op verschillende aspecten van hun bedrijf. Ze koesteren de medewerkers die bijdragen aan het succes en de voortdurende vernieuwing van het bedrijf. Het streven naar verbetering en het creëren van een plek waar iedereen zich welkom voelt, maakt hen enthousiast.

Streekproducten

Lokaal en regionaal werken is een belangrijk aspect voor ‘s Lands Welvaren. Ze maken graag gebruik van producten uit de omgeving, zoals appels, frambozen en appelsap van Flikweert in Aardenburg, frieten van Pommes Appetit in Sint Kruis, lamsvlees uit Aardenburg en Sluis, kressen van de Flora Farm, kaas van Good and Tasty in Oostburg, en groenten van Groen in Aardenburg. Deze lokale producten worden vaak op de menukaart van het restaurant aangetroffen.

Naast het gebruik van lokale producten produceert ‘s Lands Welvaren ook zelf charcuterie in hun kelder gedurende de koudere maanden. Denk hierbij aan coppa, guanciale, gerijpt rundvlees, pancetta’s, droge worsten en Prosciutto violino (lamsham). Ze streven ernaar om hoogwaardig vlees uit de buurt te gebruiken.

De doelgroep van ‘s Lands Welvaren is divers vanwege de verschillende bedrijfstakken. Ze verwelkomen wandelaars, fietsers, stamgasten en fijnproevers in het restaurant. Met hun gevarieerde aanbod proberen ze een breed publiek aan te spreken. Een aanrader bij ‘s Lands Welvaren is om een middagje te relaxen met vrienden en te genieten van hun bites en wijnen. De ontspannen sfeer in het café zorgt voor een gezellig samenzijn.

Inspiratie

Natasja’s favoriete keuken is de Italiaanse keuken, waar ze vooral van groenten houdt. Stefan daarentegen staat open voor allerlei gerechten, zelfs de meest ongebruikelijke. Zolang het niet giftig is, staat hij ervoor open om het te proberen. De inspiratie voor ‘s Lands Welvaren komt uit verschillende bronnen, waaronder uit eten gaan, de natuur, de seizoenen, social media en kookboeken. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën en smaakcombinaties.

Unieke smaken

De Zwinstreek en Zeeuws Vlaanderen hebben een unieke smaak, die wordt gekenmerkt door zachte, ronde smaken met nadruk op zoet en zout. ‘s Lands Welvaren probeert deze lokale smaken in hun gerechten tot uiting te brengen. Voor ‘s Lands Welvaren is de meerwaarde van werken met lokale en regionale producten duidelijk. Ze geloven dat door elkaar te steunen, ze samen de streek mooier en aantrekkelijker kunnen maken voor iedereen.

Op culinair gebied zijn er altijd nieuwe dingen om te ontdekken. Voor ‘s Lands Welvaren is brood bakken wellicht een volgende uitdaging. Ze hebben al veel culinaire kennis in huis, maar soms ontbreekt het aan voldoende personeel om alles tot in de puntjes uit te voeren.

Restaurant ‘s Lands Welvaren

Kaai 4

4527 AD Aardenburg

Bezoek website

info@hcrslandswelvaren.nl