Rode poon is een veelzijdige vis die je op verschillende manieren kan bereiden. In dit gerecht gaart de vis dankzij de zuren en aroma’s van de escabeche. Geniet van dit recept van de Blendbrothers!

Foto: Heikki Verdurme

- advertentie -

blendbrothers recept

Rode Poon Escabeche

Blendbrothers
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor het pekelbad

  • 1 liter water
  • 60 gram zout

Voor de vis

  • 200 gram rode poonfilet, zonder vel en graten
  • 0,5 ui, fijngesneden
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 150 ml sushi azijn
  • 150 ml witte wijn
  • enkele takjes tijm
  • 400 ml kippenbouillon
  • snuf cayennepeper
  • 4 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • enkele takjes citrus tagetes (optioneel, als decoratie)

Bereidingswijze
 

  • Breng het water met het zout aan de kook om het zout op te lossen. Laat het pekelbad daarna minstens 2 uur volledig afkoelen. 
  • Pekel de poonfilets gedurende 10 minuten. Haal de vis eruit, dep droog en snijd de filets in dunne plakjes. 
  • Stoof de ui en de knoflook in een scheut olijfolie. Voeg de paprika, de sushiazijn, de witte wijn, de tijm, de kippenbouillon en de cayennnepeper toe en laat 20 minuten op een laag vuur sudderen.
  • Koel af in de koelkast.
  • Dresseer in een diep bord en giet de koude escabeche over de vis. 
  • Laat het gerecht 10 minuten staan alvorens te serveren. Werk af met de radijsplakjes en eventueel met enkele takjes citrustagetes als decoratie.
  • Geniet ervan!
Trefwoord hoofdgerecht, vis