Wat krijg je als twee broers smaken van over heel de wereld mixen met de ingrediënten van thuis? Juist, de Blendbrothers. Met hun horecabedrijf maken ze een unieke blend van eten, drinken en muziek in allerlei facetten. Een geheel eigen concept waarbinnen maatwerk geleverd wordt, of het nu gaat om het bedenken van nieuwe smaken, smaakcombinaties en recepten voor retail en horeca, het lanceren van een nieuw smaakproduct, consulting aan restaurants en hotels of de organisatie van evenementen. 

Unieke beleving die in de smaak valt

Hendrik en Kamiel Buysse uit Waterlandkerkje zijn geboren en getogen in een familie waar graag gegeten en gekookt werd, met verse producten. De liefde voor lekker koken met goede ingrediënten groeide na hun studie evenementenmanagement (Kamiel) en Hotelschool en sommeliersopleiding (Hendrik) in het arbeidsleven. Hendrik startte zijn carrière in de keuken van Sergio Herman en deed vervolgens ervaring op als chef-kok in De Kromme Watergang van Edwin Vinke. Hiernaast werkte Hendrik als sommelier voor de Belgische topchef Filip Claeys. Zijn broer Kamiel werkte na een aantal jaar in evenementenmanagement zijn passie voor dranken verder uit in de bars van Pure C en The Jane. Met hun jarenlange ervaring in de culinaire top, ook internationaal, beschikken de Blendbrothers over de nodige kennis.

Liefde voor Zeeuws-Vlaanderen

Al zijn de Blendbrothers nogal eens in het buitenland voor opdrachten, de liefde voor Zeeuws-Vlaanderen en de Zwinregio blijft hen bekoren. Van hun reizen naar andere delen van de wereld nemen ze nieuwe kooktechnieken, ingrediënten en recepten mee die ze combineren met onze Zeeuwse vis, schaal- en schelpdieren, asperges en zilte groenten. Hier in Zeeuws-Vlaanderen kan je hun unieke creaties proeven kan op lokale evenementen zoals Foodfest in Cadzand. Drink hun cocktails in een van de restaurants die ze voor hun bereiden. Of haal ze in huis (of je tuin) voor een private diner. Waarvoor je de Blendbrothers ook inzet, ze werken met authentieke, lokale en traceerbare kwaliteitsproducten en efficiëntie en consistentie behoren tot hun belangrijke pijlers.

Wist je dat…

de Blendbrothers zelf ook smaakproducten uitbrengen? Hun handgerolde kroketten en bag-in-box-aperitieven blijken goed voor diverse awards. In samenwerking met culinair innovator Food Revolution ontwikkelden zij luchtige espumasauzen, cocktailfoams en desserts. Hun kookboek voor thuis Eat This laat je met originele en eenvoudig uit te voeren recepten zien dat groenten allesbehalve saai zijn. Eat This Fish daagt je met maar liefst 70 avontuurlijke, snelle recepten uit vaker vis op tafel te zetten. 

Recept rode poon escabeche

Een gerecht van de Blendbrothers mag natuurlijk niet ontbreken! Rode poon is een veelzijdige vis die je op verschillende manier kan bereiden. In dit gerecht gaart de vis dankzij de zuren en aroma’s van de escabeche. Geniet van dit recept van de Blendbrothers!

Foto Blendbrothers: Piet De Kersgieter

https://www.instagram.com/blendbrothers/

https://www.facebook.com/blend.buysse/