Strandpaviljoen PUUR in Groede

door | Gemeente Sluis, Groede, smaaklokaal

Eet en drink lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! 

Natuurlijke geluiden door de ruisende golven, zand tussen de tenen en een koel drankje in de hand. Dat zijn PUURe momentjes. Schuif bij Strandpaviljoen PUUR aan voor een lekkere lunch of een diner, met een bewegend schilderij op de achtergrond. Dit uitzicht verveelt nooit! Na een wandeling over het strand en de duinen ga je met een frisse neus op weg naar de volgende bestemming. Uitbater Frank de Reu en zijn team staan klaar om jou de liefde voor Groede en West-Zeeuws-Vlaanderen te laten voelen en proeven.

De keuken

Frank: ‚ÄúSinds 2019 is het bij PUUR genieten van een grote diversiteit aan Zeeuwse producten. Lokale leveranciers zorgen voor een vers product en wij zorgen voor een mooie bereiding. Mijn favoriet? Langoustines. Het kleine kreeftje wordt even op de plaat aangezet en overgoten met olie van langoustinekop.” Frank doet tijdens de rustigere wintermaanden inspiratie op tijdens het reizen. Hierbij proeft hij van lokale en verse producten in kleine zaakjes, maar ook op beroemde plekken. Eenmaal terug in Groede gaat hij met chef-kok Hermien Verdure aan de slag. Zij vertaalt zijn inspiratie naar de lekkerste gerechten.

Lokale producten uit de Zeeuwse wateren of het achterland voeren de boventoon. Zilte groenten zoals verse zeekraal en lamsoor, maar ook diverse soorten vis, kokkels en asperges uit de streek. Een echte aanrader is het plateau Fruits de Mer. Dit alles afgetopt met een heerlijk glas wijn. Met dank aan Wijngaard ‘t Biezenhof uit Eede komt ook het heerlijks in het glas uit de eigen streek. Liever een biertje? PUUR biedt ook diverse lokale biertjes aan. PUUR genieten. Dat doe je in Groede!