De zalige zoetigheden van TaartenvanRens

door | 9 apr 2024 | smaaklokaal

Als je door het Instagram- of Facebookaccount van TaartenvanRens scrolt en al die prachtig versierde taarten en verrukkelijk uitziende toetjes ziet, wil je gelijk de telefoon pakken en een bestelling doen. De taarten en toetjes van Renske Jacobse uit Schoondijke zijn zowel in het oog springende blikvangers als onweerstaanbare verleiders. 

Het is bijna zonde de taart aan te snijden en je vorkje erin te steken. Maar zodra je een hap in je mond hebt en de verfijnde smaak proeft, heb je geen spijt. Je bestelt er gewoon later nog een. Dezelfde. Of een andere. Een verjaardagstaart, taart voor een jubileum of een mooie huwelijkstaart – voor welke gelegenheid maar ook, de taarten, cupcakes en heleboel andere sweets van Renske maken het extra feestelijk. De meeste van haar baksels weten hun weg naar de particuliere markt te vinden. Renske levert ook originele desserts aan strandpaviljoens en andere horeca.  

Het begon allemaal met een foto op Facebook van de taart die Renske bakte voor de verjaardag van haar opa. “De start van mijn bedrijf was eigenlijk een geluk bij een ongeluk. Door corona mocht ik een tijdlang niet meer naar school (Hotelschool Spermalie in Brugge) en kon ik niet meer werken in de weekenden. Ik kreeg veel reacties op de foto en vraag naar een taart van mensen uit de buurt. Toen heb ik wat geld geïnvesteerd en ben ik begonnen met bakken voor mensen die graag een mooie taart wilden op de thuisverjaardag in een vervelende tijd.”  

Tip van Renske: “Probeer de chocolade cakepops, passievrucht cheesecake of een lekkere blondie. Ook een mooie, geheel gepersonaliseerde, taart bestellen voor je dierbaren of jezelf natuurlijk is een aanrader!” 

Gediplomeerd zelfstandig werkend kok Renske vond koken en bakken altijd al leuk. TaartenvanRens werd snel bekend, en dat is niet gek. “Ik maak (bruids)taarten en andere lekkernijen op een manier die hier in de buurt nog niet eerder bekend was. Ik vind het belangrijk dat alles er perfect verzorgd uitziet en van goede kwaliteit is. Ook zorg ik dat alles lekker vers gemaakt wordt.” Ze produceert alles zelf. “Ik pers mijn eigen citroenen voor de lemoncurd, ik snijd mijn eigen appels voor de appel-karamel taartpunten, ik maak mijn eigen macarons als versiering voor op de taarten. Ik bak alle soorten cake en cupcakes vers en draai mijn eigen cakepops met de hand, en zo maar door. Ik vind het superbelangrijk om kwaliteit en goede smaak te leveren bij alle producten die ik verkoop.” Renske heeft de meerwaarde van lokaal werken in Zeeuws-Vlaanderen ondervonden. “Doordat bijna iedereen elkaar kent, zowel particulieren als ondernemers, is mijn zaak snel uitgebreid door de positieve van-mond-tot-mondreclame.” Haar aandacht gaat uit naar lokale ingrediënten, zoals Appelaere voor haar cheesecakes, bloem en eieren uit de streek. Wat is voor haar het mooiste aan haar bakkerij? “’s Ochtends binnenkomen en de bloem, eieren en andere ingrediënten zien en ’s avonds een koelkast vol lekkere taarten. En die blije gezichten, van kinderen ook, als de taarten worden opgehaald.” 

TaartenvanRens

Dorpsstraat 59

4507 BJ Schoondijke