Tarbot met asperges en morilles 

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Bas Dierick van Bistro Beaufort. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Tarbot met asperges en morilles

Tarbot met asperges en morilles

Bas Dierick – Bistro Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • tarbotfilet ca. 150 gram per persoon alternatief griet, pladijs of tongscharfilet
  • 3 witte asperges AA per persoon
  • 20 gram zeekraal per persoon
  • morilles ca. 5 per persoon
  • 200 ml kalfsjus
  • 500 ml visbouillon

Bereidingswijze
 

  • Schil de asperges en snijd de laatste 3 cm eraf (bewaar deze voor de soep).
  • Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
  • Blancheer de zeekraal in gezouten water.
  • Bak de morilles in bruisende boter met een teentje knoflook, kruid met peper en zout en voeg een klein beetje water toe. Kook even door.
  • Giet af en voeg kookvocht toe aan de kalfsjus.
  • Breng de visbouillon op 50 graden en laat de tarbot ca. 15 minuten erin garen.
  • Dresseer de asperges en zeekraal met de tarbot bovenop en garneer met de morilles en de kalfsjus.
Trefwoord asperge, zilte groente