Tearoom Restaurant d’Ouwe Schuure in Sluis

door | 28 jul 2022 | smaaklokaal

Eet en drink lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! 

d’Ouwe Schuure

Gasthof d’Ouwe Schuure begon in 1982 vanuit een passie voor lekker en eerlijk eten. Kinderen konden heerlijk in de speeltuin spelen en kijken naar de dieren in de wei. Het restaurant en de B&B zijn gevestigd in een authentieke boerderij, waar voorheen vee werd gehouden. De geschiedenis van de locatie is onlosmakelijk verbonden met het restaurant en vormt de basis voor de menukaart, het interieur en de huiselijke sfeer. Dit maakt d’Ouwe Schuure een toegankelijke, vertrouwde en huiselijke plek voor alle gasten!

De Ouwe Schuure is gevestigd op een bijzondere locatie, vlak bij Sluis, in Sint Anna ter Muiden om precies te zijn. In 1967 is het stadje in zijn geheel tot beschermd stadsgezicht uitgeroepen en het is een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. Het gasthof vlakbij de Nederlands-Belgische grens in het pittoreske Sint Anna ter Muiden is een echt familiebedrijf.

Chefkok Anthony van de Plasse nam zes jaar geleden het roer van zijn vader Gildo over. Anthony heeft veel respect voor de natuur. Het is voor hem erg belangrijk dat zijn gerechten gecreëerd worden met zoveel mogelijk eigen en eerlijk gekweekte producten. Gastvrouw Katy heet je welkom en voorziet je aan tafel van advies over de juiste wijn bij het door jou gekozen gerecht.

Restaurant

In het restaurant waan je je in grootmoeders keuken. Op de kaart vind je klassieke gerechten uit de Vlaamse, Franse en Nederlandse keuken met een moderne twist. Denk hierbij aan garnalen, Noordzeevis, paling en côte à l’os, maar in een modern en verassend jasje. De ingrediënten op het bord komen zoveel mogelijk uit de eigen tuin en van de eigen dieren, aangevuld met ambachtelijke producten van lokale leveranciers. Laat je verrassen door de eigen gekweekte producten en proef de worsten, gedroogde hammen, groenten en fruit.

B&B

In de zeven modern ingerichte kamers van de B&B kun je genieten van een comfortabel verblijf. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, waaronder een bad/douche, TV en koelkast. Bij het verblijf is een smaakvol ontbijt inbegrepen. Genieten doe je hier terwijl de kids hun lol niet op kunnen in de ruime speeltuin. Schrik niet als er ongestoord een kip voorbij loopt, je bent tenslotte op bezoek bij een voormalige boerderij! Op het erf lopen varkens, koeien, alpaca’s, kippen en geiten rond. Nog net zo’n drukke bedoening als in de tijd van de voormalige boerderij!