Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht met een recept van onze regionale chef van Culiza. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Warme appeltjes met hangop

Warme appeltjes met hangop

Culiza
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 grote stevige appels voorkeur fris zure smaak
  • 4 eetlepels hangop
  • snufje kaneel
  • beetje kokosvet
  • 2 kl honing
  • paar frambozen, blauwe bessen, bramen of iets anders
  • paar walnoten gebroken (afwerking)

Bereidingswijze
 

  • Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  • Smelt wat kokosvet in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de appels tot ze beginnen te kleuren, zacht zijn aan de buitenkant maar nog lekker knapperig aan de binnenkant.
  • Bestrooi met beetje kaneel als je dat lust.
  • Meng de honing met de hangop.
  • Schep de gebakken appels in een kom of glas en lepel er de hangop over.
  • Werk af met wat bessen en gebroken noten.
Trefwoord nagerecht, vegetarisch

Smaakmakers

Dit recept van Culiza is klaar gemaakt met de volgende smaakmakers uit onze regio:

Appels; denk aan de jonagold, elstar of goudreinet

Yoghurt; maak zelf je hangop! Hoe?

Neem een doek, giet er de yoghurt in (al dan niet met suiker of extra specerijen) en hang 24u op in je koelkast, wel even een bakje eronder zetten.

Walnoten; zijn in de herfst overal te verkrijgen, langs de kant van de weg zie je ze in stalletjes liggen.

Honing; de lokale imker voorziet je graag van wat honing, vers uit de kast en streek is hij het lekkerst.

Allergeeninfo: noten (kunnen weggelaten worden), lactose (neem een plantaardige yoghurt op basis van kokos of amandel)

Wel de rozijnen in een beetje Calvados en meng ze onder de gebakken appels voor een lekker rijker dessert.