Zeeuwse Evenementen: Zeeuwse producten naar buitenlands recept 

door | 30 apr 2024 | smaaklokaal

Als je de catering verzorgt voor het zakelijke evenement dat je organiseert, dan zorg je ervoor dat iedereen lovend is over je hapjes en gerechten. Daar gebruik je verrassende recepten voor, geïnspireerd door de buitenlandse keuken. En de beste ingrediënten. Laten deze laatste nu gewoon in de buurt te vinden zijn. 

Voor zakelijke evenementenorganisator Zeeuwse Evenementen is het zo klaar als het klontje boter dat spetterend smelt in eigen pan. Geen kant-en-klaar of halffabricaat in de keuken, maar vlees, vis en aardappelen uit de regio zelf bereiden. Gekocht bij de veeboer, de landbouwboer en de visboer. Met eieren van eigen kippen en knoflook en kruiden uit eigen tuin. “Ik vind het belangrijk dat hetgeen we maken dicht bij ons staat”, verklaart Karin Boerman. Zij startte op 1 januari 2014 haar bedrijf. In tien jaar tijd is Zeeuwse Evenementen flink gegroeid: van de verhuur van golfkarren, picknickjes voor onderweg en het organiseren van het Zeeuws-Vlaams Plein op de Zeeuwse beurs Contacta, tot wat het nu is. Behalve golfkarren worden er tegenwoordig allerlei verschillende voertuigen verhuurd onder de noemer Rent & Joy in Breskens en Nieuwvliet. Derde locatie van Zeeuwse Evenementen is in Schoondijke. Hier bevindt zich de keuken van Karin. De picknick voor onderweg is uitgebreid met grote bedrijfscateringen. Een team van zo’n 15, 16 man organiseert, verzorgt en ontzorgt zakelijke klanten op beurzen, modeshows, festivals en bedrijfsfeesten. En grote familiefeesten. Met z’n allen zorgen ze voor de leukste personeelsuitjes, actieve teamarrangementen, feesten, Zeeuwse barbecues en gourmets, borrels, culturele arrangementen, vergaderingen, openingen en productlanceringen. De culinaire arrangementen vallen letterlijk en figuurlijk in de smaak. Wat is er nu leuker dan een mooie toer maken op een van de elektrische voertuigen waarbij je op drie, vier locaties je aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht krijgt voorgeschoteld. Of samen met een gids per citymobiel de Zwinstreek doorkruisen en onderweg een Zeeuwse picknick nuttigen.

In voor bier en tapas? Ga dan met Zeeuwse Evenementen mee naar Groede voor een rondleiding in de bierbrouwerij van De Drie Koningen met proeverij. Zomaar voorbeelden van mogelijkheden, die naar eigen wensen aangepast kunnen worden. Het aanbod van Zeeuwse Evenementen omvat zo ongeveer alles wat bij een evenement komt kijken, inclusief eten, drinken, vervoer en verhuurmaterialen. 

Wereldkeuken 

De inspiratie voor de recepten van gerechten en hapjes haalt Karin vooral uit het buitenland. “We reizen graag en doen altijd kookworkshops in allerlei landen. Hier leer je veel van en je ziet dingen die je nog niet kende. Door het reizen ga je anders koken en gebruik je kruiden anders.” De keuken van Zeeuwse Evenementen laat zich het beste omschrijven als keuken met wereldgerechten. “Je moet echt de Aziatische en Spaanse gerechten proeven uit onze foodtruck. Die staat op verschillende festivals in de streek en wordt ook ingezet op andere evenementen.” 

Zeeuwse Evenementen 

www.zeeuwseevenementen.nl 

info@zeeuwseevenementen.nl 

Tel. Karin 06-23732494