Barbier in Biervliet

door | 14 jul 2022 | Biervliet, Gemeente Terneuzen, streekproducent

Koop lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! Nee, deze barbier heeft niets met het kappersvak te maken. Of toch wel een beetje. Bierbrouwer Luc Weemaes haalde de inspiratie voor zijn bedrijfsnaam van de plek waar hij graag een biertje drinkt: bij de barbier. En waar bijna iedere barbier een gilet aanheeft om stijl uit te stralen, zijn ook de bieren van Luc bieren met stijl.

Neem bijvoorbeeld Barbier Irish Stout. Een karakteristieke Irish Stout waarin zwarte mout de boventoon voert. Dit zorgt voor een zwart bier met koffie- en chocoladetinten. In vergelijking tot de traditionele Irish Stout is dit stijlvolle bier wat minder bitter en heeft het uiteraard koolzuur, zoals wij dat in Nederland kennen.

Ieder biertje van Barbier heeft zo zijn eigen karakter én zijn eigen verrassingen. Verwacht je bijvoorbeeld dat Barbier Vlierbes , een van de specials dit jaar, net als alle andere fruitbieren zoet is? Mis! Dit dieprood gekleurde bier heeft ondanks zijn zoete geur juist de bitterheid van écht bier en de smaak van échte vruchten. Barbier Amber heeft ook zo’n misleidend karakter. Door zijn amberkleur en zoete, mild-bittere smaak heb je nauwelijks door dat je een zwaar bier van 8,9% aan het drinken bent.

Luc bedenkt al deze toffe twists al sinds 1986. Lange tijd hield hij zijn hobby exclusief voor zichzelf en wat vrienden en familie, maar dat veranderde toen hij in 2016 Barbier opstartte. Dankzij de Zeeuws-Vlaamse brouwerij Vermeersen kreeg Luc de mogelijkheid om zijn bieren op grotere schaal te produceren en dat is precies wat hij nu doet. Barbier is inmiddels te koop bij tientallen slijterijen, barbiers en horecazaken door heel Zeeland en ook Brabant.

Leuk weetje

Barbier laat zijn houtwerk, waaronder kratjes en drinkplankjes, maken bij Zeeuwse bedrijven en scholen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken of studeren.