De Ambachterie Oostburg

door | 8 feb 2022 | streekproducent

Hoe de liefde is ontstaan voor de kroket? Naast zijn baan als kok, maakte Dennis Coppens handgemaakte kroketten en bitterballen. Eerst nog voor vrienden en familie, maar al snel breidt de kring van liefhebbers zich uit. Hij start zijn eigen bedrijf, onder de naam Smaak IJzendijke, dagverse gerechten, traiteur & kroketten. Vanuit de keuken thuis, in IJzendijke, gaat hij door. De vraag naar de kroketten en bitterballen blijft het grootst. De thuiskeuken is al snel te klein, ook de geur van de garnalenbouillon in huis, moet een ander plekje krijgen. Een vestiging onder de naam De Ambachterie in Oostburg wordt een feit. En inmiddels is het assortiment kroketten en bitterballen van het Zeeuwse bedrijf flink uitgebreid.

Ambachtelijk bereid met verse ingrediënten

Dennis en zijn vrouw Ellen begonnen dus ooit met het maken van ambachtelijke garnalenkroketten. Dennis: “We bedenken continu nieuwe smaken en bijzondere combinaties. Daarnaast heeft het bedrijf ook niet stil gestaan, inmiddels bestaat het team uit 12 medewerkers en worden er jaarlijks 6 miljoen kroketten/bitterballen gemaakt. Blijven vernieuwen en onze klanten verrassen, dat is belangrijk, wat ons betreft. Met respect voor het product, bereiden we onze snacks op ambachtelijke wijze. We maken alles zelf. Van de fonds tot de ragout. Daarnaast werken we uitsluitend met verse en pure ingrediënten, van een zo hoog mogelijke kwaliteit.”

Zeker Zeeuws

2020 is een bijzonder jaar voor het team van De Ambachterie! Ellen: “Dit jaar hebben we onze Zeker Zeeuws Certificaat binnengehaald en wel voor de Schellach Kaaskroket. In de kroketjes wordt de boerderijzuivel van Kaasboerderij Schellach uit Middelburg gebruikt. Krokant van buut`n en zocht van bin`n!” Leuk dat er ook bij De Ambachterie met Zeeuwse streekproducten wordt gewerkt. De ambachtelijke kroketten van De Ambachterie kun je bestellen bij de Zeeuwse en Vlaamse horeca. Heerlijk bij de borrel of met een frisse salade!

De Ambachterie

+31 (0)117 440757
info@deambachterie.nl

www.deambachterie.nl