Alles draait om eten en drinken bij Delica Licious uit Cadzand

door | 8 sep 2023 | Cadzand, Gemeente Sluis, smaaklokaal

Een traiteur met ambachtelijke delicatessen, boulangerie en slagerij ineen, dat is Delica Licious in Cadzand-Bad. Wie in deze ambiancevolle onestopshop naar binnen loopt, komt met een tas vol heerlijkheden en een glimlach op het gezicht terug naar buiten. Dat wordt thuis genieten van een uitgebreid ontbijt, luxe lunch, een borrelplank waar je je vingers bij aflikt, of een verrassende barbecue!

Delica Licious is delicious in delicatessen, en meer. De levensgenieter, de Bourgondiër, de fijnproever, de ecologisch bewuste consument – Delica Licious is een echte onestopshop voor iedereen die eerlijke kwaliteitsproducten kan waarderen. Verse ambachtsproducten van mensen die met passie met hun vak bezig zijn, met oog voor dierenwelzijn en een korte voedselketen. Als het even kan lokaal, “ook ter ondersteuning van onze regio en diegenen die hun stinkende best voor hun bedrijf doen”, aldus eigenaar Mark Labruyere. Daarom koop je hier de biologische eieren van biologische kippenfarm De Bruijckere uit Aardenburg en kazen uit Breskens die traditioneel gerijpt zijn in het originele kaaspakhuis van Oskam (en die hebben echt meer smaak dan fabrieksgerijpte kaas!). Of speciaalbieren van Brouwerij Rodanum in Aardenburg, en producten van De Zoete Polder uit Knokke-Heist, zoals confitures, kersenbier en appelsap. Behalve etenswaar vind je bij Delica Licious trouwens ook decoratie en accessoires gemaakt door lokale ondernemers.

Cadzand Wildflower

Maar meer lokaal dan dit kan niet: onder eigen brand ‘Cadzand Wildflower’ produceert Delica Licious met een echte herboriste in huis zelf siropen, infusies (kruiden- en bloemenmengsels om thee van te zetten) en azijn met de bijzondere smaken van bloesems van de meidoorn, vlierbes en magnolia uit de Zwinregio. Deze smaakmakers worden volledig gebruikt, want met deze geëxtraheerde bloesems wordt ook de eigen granola gezoet.

Die aanblik van die (h)eerlijk vers gegrilde kip, bekroonde spareribs, het grootste barbecueassortiment uit de regio, gourmetschotels, vegetarische gerechten, Brandt&Levie worsten, ambachtelijke vleeswaren, salades en kazen…. Bijpassend wijntje erbij? Laat je in de winkel adviseren.

Wist je dat…

de boulangerie met 26 soorten brood, broodjes en koeken van Delica Licious allemaal begon met de croissant? En dan de échte croissant uit Frankrijk? Marks vrouw woonde vier jaar in Parijs. Het gemis naar de croissants van de traditionele boulangerie om de hoek was groot, dus begon de zoektocht naar het recept voor een croissant met dezelfde smaak en bite. De moutbol en speltbol naar uniek recept volgden. Met ook nog de ambachtelijke broden met lijnzaad, zuurdesem en spelt, en Italiaanse giotto’s is het aanbod compleet.

Delica Licious

Boulevard de Wielingen 44A
4506 JK Cadzand-Bad

https://www.delica-licious.nl/

info@delica-licious.nl