Het Klinket in Schoondijke

door | 15 aug 2023 | smaaklokaal

Schoondijke herbergt een unieke locatie genaamd Het Klinket. Deze historische boerderij dankt zijn naam aan de kenmerkende klinketdeuren. Het zijn de kleine deuren in de grotere deuren, zoals die vaak te vinden zijn in stallen en schuren van boerderijen. Het Klinket is al sinds 1690 een boerderij en sinds 1883 vind je hier de familie Verhage. Wat ooit begon als een boerderij met voornamelijk landbouwactiviteiten en paarden, heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een mooie locatie waar je terecht kunt voor feesten, partijen en andere bijeenkomsten.

In de jaren 90 werd er al ingespeeld op het opkomende toerisme in de streek, toen de vader van Baltus begon met de bouw van drie vakantiewoningen. Dit leidde tot de vraag naar ontbijt en diner voor de gasten en langzaam maar zeker groeide Het Klinket uit tot een veelzijdig bedrijf dat ook evenementen, feesten, bruiloften en andere bijeenkomsten faciliteert. Tegenwoordig wordt Het Klinket gerund door de vijfde generatie, Baltus Verhagen en zijn schoonbroer Frank Kegelaer.

Het team van Het Klinket bestaat uit drie vaste medewerkers, die ondersteund worden door weekendkrachten. Samen werken ze hard om een inspirerende locatie te bieden waar diverse evenementen plaatsvinden. Feesten met wel 200 gasten, vergaderingen, borrels, buffetten, personeelsuitjes, jubileums of andere gelegenheden: Het Klinket biedt de ruimte en de faciliteiten.

Lokale productie

Naast het veelzijdige evenementenbedrijf is Het Klinket ook een biologisch landbouwbedrijf, waar verschillende gewassen worden geteeld, zoals aardappels, pompoenen, uien, suikerbieten en wortels. Sinds 2016 heeft het Landbouwmuseum hier ook een plek gekregen. Bezoekers kunnen ontdekken hoe het er vroeger aan toeging in de landbouw, met een vaste collectie oude landbouwmachines en wisselende exposities.

In de keuken van Het Klinket wordt uitsluitend met verse producten gewerkt, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van de eigen gewassen. Als iets niet van het eigen land komt, wordt er samengewerkt met lokale collega’s zoals de Groene Polderwinkel, Bakkerij Risseeuw, Fieret Vishandel, Slagerij Tresonie en Dieleman Biogroenten. Op de drankenkaart vind je lokale sappen en bieren uit de streek. Rond de feestdagen en op aanvraag worden er heerlijke koude schotels verkocht.

Volop mogelijkheden

Het Klinket biedt dus volop mogelijkheden. In de zomer kun je genieten van het maisdoolhof en boerengolf. Bovendien zijn er twee vakantiewoningen beschikbaar voor wie wil blijven overnachten. Het Klinket in Schoondijke combineert geschiedenis, landbouw, evenementen en gastvrijheid op een prachtige manier. Het is een plek waar de passie voor de streek en de lokale gemeenschap samenkomen.

Of je nu op zoek bent naar een bijzondere locatie voor een feest of een plek wilt ontdekken waar je meer kunt leren over de landbouwgeschiedenis, het team van Het Klinket bied je een warm welkom!

Het Klinket

Sasputsestraat 14

4507 JX Schoondijke

http://www.hetklinket.nl/

info@hetklinket.nl