De Morelleput in Nieuwvliet

door | Gemeente Sluis, Nieuwvliet, smaaklokaal

Gelegen in polders van Nieuwvliet, heeft De Morelleput zich ontwikkeld tot een uniek plekje dat bekendstaat om de rustige sfeer en heerlijke lokale producten. Laten we eens kennismaken met de mensen achter dit bijzondere bedrijf en ontdekken wat hen zo trots maakt.

Geschiedenis

Het verhaal van De Morelleput begint rond het jaar 2000, toen de ouders van Suzanne de Zwart dit bedrijf hebben opgebouwd. Oorspronkelijk was het een boerderij, maar omdat er geen opvolger was voor het boerenbedrijf, besloten ze zich ook te richten op toeristen. Een deel van de boerderij werd gebruikt voor kruidenteelt, en al snel werden er een bed & breakfast, een theetuin en een spellenschuur toegevoegd. In 2008 traden Suzanne en haar man toe tot het bedrijf, en met het hele gezin verhuisden ze vanuit Nijmegen naar Nieuwvliet, terug naar de wortels van Suzanne.

De bedrijfsfilosofie van De Morelleput draait om rust, ruimte en respect voor de natuur. Ze streven ernaar om duurzaam, lokaal en biologisch te werken. Deze visie en missie vormen de kern van alles wat ze doen, en Jan en Suzanne zijn er trots op dat ze hun eigen stijl en sfeer hebben weten te creëren, met groot respect voor de omgeving en een focus op kleinschaligheid.

Streekproducten

Een van de opvallende aspecten van De Morelleput is dat ze veel van hun producten zelf produceren. Ze maken zelf taarten, soepen en jam, en ze kweken verschillende soorten fruit, zoals rabarber, kruisbessen, aalbessen, pruimen, appels, kweeperen en peren. Deze ambachtelijke producten zijn te vinden op de menukaart. Vanaf het terras kunnen bezoekers genieten van de smaken en producten die kenmerkend zijn voor de regio. Daarnaast werkt De Morelleput ook graag samen met lokale collega’s. Door lokale producten te gebruiken, dragen ze bij aan de regionale economie en benadrukken ze de eigenheid van de streek.

Unieke ervaring

De Morelleput speelt in op de vraag van de markt door steeds meer biologische producten aan te bieden, waar mogelijk en haalbaar. Ze luisteren naar de wensen van hun doelgroep, die bestaat uit rustzoekers, natuurliefhebbers, senioren en jonge volwassenen met jonge kinderen. Bij De Morelleput draait alles om het creëren van een unieke ervaring voor hun gasten, waarbij ze worden verwend met verse en gezonde gerechten, met uiteraard ook ruimte voor taartjes.

De inspiratie voor hun culinaire creaties halen ze uit allerlei zaakjes door het hele land, maar ze vertrouwen voornamelijk op hun eigen gevoel en streven er niet naar om te voldoen aan trends. Wat ze belangrijk vinden, is dat ze gerechten serveren die ze zelf leuk en goed vinden.

Naast de culinaire ervaring is er nog iets dat De Morelleput bijzonder maakt: de prachtige omgeving waarin het zich bevindt. Ze moedigen hun gasten aan om te genieten van de afwisselende landschappen en de rijke geschiedenis van de regio. Een bezoek aan het theehuis is een must, waar archeologische vondsten uit de grond tentoongesteld liggen in het wagenhuis. Een archeologische wandeltocht is op aanvraag te doen, samen met Jan!

Bij De Morelleput draait alles om het streven naar verse, eerlijke producten en het bieden van persoonlijke gastvrijheid. Hun lokale producten vertegenwoordigen de smaak van Zeeuws-Vlaanderen en de Zwinstreek, en Jan en Suzanne zijn er trots op dat ze een stukje eigenheid van de streek kunnen delen met hun gasten.

Bezoek De Morelleput en laat je onderdompelen in een oase van rust en smaak, waar de natuur en de gast altijd centraal staan.

www.indemorelleput.nl

info@indemorelleput.nl

De Morelleput
Sint Bavodijk 56-A
Nieuwvliet