Meatenjoy in Zuidzande

door | 24 nov 2023 | Gemeente Sluis, streekproducent, Zuidzande

Het blijkt een perfecte combinatie, deze twee rundveerassen. In het vlees zien we de kenmerken terug van beide: het malse, sappige en smaakvolle vlees van de grote, gespierde Belgische Witblauw en de geroemde vetmarmering, dieprode kleur en volle botersmaak van de Holstein. Dit vlees komt nog niet veel voor, maar Zeeuws-Vlaanderen heeft het. Je koopt het online bij Meatenjoy uit Zuidzande, voor 16.00u besteld, de volgende werkdag gratis bezorgd in heel Zeeuws-Vlaanderen. Kan het nog makkelijker?

Omdat het gewoon goed moet zijn

Arnoud Nooren en Marieke Ulijn hebben een duidelijke visie met hun bedrijf: een goed streekproduct op de markt zetten, verantwoord geproduceerd en antibioticavrij, met een ultieme smaak en mooie kleur. Hun opgroeiende vee krijgt zoveel mogelijk gras binnen, wat zorgt voor een hoog omega-3-gehalte in het vlees, en wordt afgemest met gras en graan. Het graan, wat uit eigen streek komt, maakt het vlees extra mals. Verder krijgen de dieren reststromen uit de groente-industrie. Meatenjoy hecht veel waarde aan duurzaamheid en een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Daarbij worden de beesten met liefde verzorgd.

Arnoud liep als klein jongetje al rond tussen de koeien op zijn ouderlijke boerderij in Zuidzande en heeft van jongs af aan veel kennis opgedaan over fokken, opvoeden en verzorging. Het rundveebedrijf wordt door hem en zijn ouders gerund. Marieke is opgegroeid in een slagersfamilie. Zij heeft van kinds af aan veel meegekregen over vlees en de bereiding. Haar passie voor lekker eten is verder ontwikkeld in haar opleiding in de horeca. Omdat ze de laatste jaren nogal wat slagers in de dorpen zagen verdwijnen, kregen Arnoud en Marieke het idee om van hun eigen rundvee het eindproduct te verkopen, het vlees. “Een echt streekproduct, waarbij we zeker zijn dat de dieren een goed leven hebben gehad!” Van het varkensvlees en vlees van gevogelte dat aangeboden wordt weten ze dat ook. Zo hebben ze een mooi breed aanbod van lokaal en verantwoord geproduceerd dagelijks vlees van hoogwaardige kwaliteit. “Onze passie en kennis samen kunnen brengen en daarmee echt iets betekenen in de streek, dat maakt ons trots.”

Aanrader voor de barbecueliefhebber

De barbecuefanaat kan zijn hart ophalen met de spareribs, hamburgers, entrecotes en de tomahawksteak van Meatenjoy. Naast het rund- en kipgehakt, en voor Arnoud de shortibs, zijn dit de favoriete stukken vlees van Marieke en Arnoud zelf. “We verkopen verschillende exclusieve stukken vlees, zoals de beef hammer. Ons ras is nog zeer beperkt beschikbaar en wordt als super ervaren door slagers en klanten.” Aanrader dus. Kijk voor losse items en (barbecue)pakketten op de website www.meatenjoy.nl. Ook interessant zijn de blogs met bereidingstips. Het vlees van Meatenjoy is behalve online nog te koop op Strandcamping Groede.

Meatenjoy

Sluissedijk 25
Zuidzande
info@meatenjoy.nl

www.meatenjoy.nl