Aan de Sint Bavodijk in Nieuwvliet vinden we Melkveebedrijf Van den Hout, een familiebedrijf dat al sinds 1999 actief is. Coron en Colien van den Hout, de trotse eigenaren, hebben beiden een achtergrond in de melkveehouderij in Brabant waar hun ouders allebei een melkveebedrijf hadden. In 1999 hebben Coron en Colien hun krachten gebundeld en zijn naar Nieuwvliet verhuisd. 

Familiebedrijf

Toen ze het perceel grond aan de Sint Bavodijk kochten, eind jaren negentig, stond hier een bouwval en hebben ze een compleet nieuw bedrijf opgezet. Het bedrijf is in de loop van de jaren gegroeid naar 200 melkkoeien, 100 stuks jongvee en 99 hectare grond. Het werk op de boerderij wordt hoofdzakelijk door Coron en Colien verricht, waarbij hun drie kinderen elk een eigen rol oppakken. Het echtpaar wordt regelmatig bijgestaan door hun zoon Arjen, die ook een belangrijke rol speelt in het bedrijf. Arjen volgt een opleiding aan het Groencollege in Goes. Zijn tweelingzus Esmee helpt wanneer nodig in de stal. Menno, de oudste van de drie, werkt in de horeca en verzorgt de kippen op de boerderij. De eieren zijn te koop in de winkel. Het landwerk wordt vaak uitbesteed aan loonwerkers.

Een familiebedrijf met een eerlijk verhaal

De filosofie van het melkveebedrijf is gericht op duurzaamheid en het behoud van een gezonde bodem. Het bedrijf is afgestapt van het gebruik van kunstmest en minimaliseert het gebruik van bestrijdingsmiddelen om zo de kwaliteit van de bodem te waarborgen. Coron en Colien zijn trots op het feit dat ze in al die jaren een goed lopend bedrijf hebben opgebouwd. Ze hebben in 2016 een melktap geïntroduceerd, die elk jaar meer bezoekers trekt. Daarnaast produceren ze op kleine schaal verschillende zuivelproducten, zoals yoghurt, kefir, kwark en chocolademelk. De smaak van de streek is duidelijk aanwezig in de producten van Melkveebedrijf Van den Hout. Ze leveren daarnaast melk aan IJskoo, een lokale ijsproducent in Oostburg. Daarnaast werken ze graag samen met andere lokale producenten, waar ze zelf honing en eieren inkopen. Voor hen is de samenwerking tussen boeren en producenten in de regio en de onderlinge steun die ze ervaren, een meerwaarde om in deze streek te wonen en werken.

Met liefde geproduceerd

Klanten, zowel lokale inwoners als toeristen, komen graag naar de winkel en Coron en Colien genieten van hun positieve reacties. Dit motiveert hen zeker om door te gaan met het leveren van kwaliteitsproducten. En natuurlijk genieten Coron en Colien ook graag van hun zelfgemaakte yoghurt en kwark, die ze met veel liefde produceren. Een typische smaak uit de streek? Voor Coron en Colien is dat ongetwijfeld die van een heerlijke Zeeuwse bolus! 

Melkveebedrijf Van den Hout is een bloeiend familiebedrijf dat met liefde en toewijding werkt aan duurzaamheid, kwaliteit en tevreden klanten. Als je op zoek bent naar een eerlijk verhaal, moet je hier zeker eens langskomen. Hier kun je de passie voor het vak en de zorg voor de producten zelf ervaren!

Dagelijks geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

Zuivel ût de polder

Sint Bavodijk 53

4504 AB Nieuwvliet

https://www.facebook.com/colien.vingerhoets