Familiebedrijf Spitsbroek is zich al meer dan 30 jaar aan het specialiseren in de teelt van witte asperges. Afhankelijk van het weer, de zon en de temperatuur loopt het seizoen van circa half april tot eind juni. Ieder jaar is anders, dus ieder jaar staat de familie Dikker voor de uitdaging de beste kwaliteit te telen. En geloof ons (en de vele chefs uit de streek), dat lukt ze telkens weer!

Blauwe bessen

Zowel de witte asperge als de blauwe bes gedijen het beste in zandgrond. Gelukkig is er daar veel van te vinden rondom de boerderij in Eede! De blauwe bes staat bekend om de hoge waardes aan antioxidanten en vitaminen A, C, B,B1, B2, B6, E en K, ijzer, calcium, magnesium, fosfor én kalium. Tjonge, dat is nog eens gezond snoepen 😉!

Wist je dat…?

… je zelf blauwe bessen mag komen plukken op de velden? Het blauwe bessenseizoen loopt tot begin september.