Stal De Magdalenahoeve in Schoondijke

door | Gemeente Sluis, Schoondijke, streekproducent

De Magdalenahoeve

Koop lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! Wat is er nu lekkerder dan een malse entrecote, een op de barbecue gegrilde côte á l’os of een stukje ossenhaas met pepersaus van een rund dat op natuurvriendelijke manier heeft geleefd? Bij Stal De Magdalenahoeve weten ze dat als geen ander. Hun Belted Galloway runderen leven op kruidenrijke weides, te midden van drinkpoelen in onze eigen West-Zeeuws-Vlaamse natuurgebieden.

Het vlees blijkt erg smaakvol, en valt op door een mooie dooradering van goede vetten. Het gehalte aan omega 3- en 6-vetzuren in het vlees van de Belted Galloway koeien is vergelijkbaar met dat van zalm of pluimvee. Het rundvlees van Stal De Magdalenahoeve uit Schoondijke is mooi dooraderd, gezond en lekker. Het onderscheidt zich door smaak en kwaliteit.

De Magdalenahoeve is een biologisch landbouwbedrijf dat zich inzet om zoveel mogelijk circulair te ondernemen. Hun uien, sjalotten, blauw maanzaad, bonen, zonnebloemen, tarwe en kruidenrijk gras groeit met mest van de koeien. Die eten het gras en gebruiken het stro van de tarwe. Een mooie kringloop! Heel het gezin Buijze werkt mee op de boerderij. Diervriendelijkheid, respect voor dierenwelzijn en natuur staat bij Mark, Anja, Giel en Julie voorop. Wil jij écht puur, eerlijk vlees proeven? Het rundvlees van Stal De Magdalenahoeve is verkrijgbaar bij www.vleesvanvandaag.com.

Wist je dat?

Je in de vrije natuur tussen de koeien van De Magdalenahoeve kunt lopen? Dit kan bij Fort Berchem vlakbij Retranchement en bij de Marolleput bij Nieuwvliet. Verder grazen ze nog in het Vinkenest (Retranchement) en bij Tragel West (Schoondijke). Ze zijn makkelijk herkenbaar aan hun donkere vacht met de brede witte band in het midden. De Belted Galloway is een sterk, flexibel, authentiek Schots ras en heeft geen horens. Ze hebben weinig nodig, behalve vezelrijk voer en schraal gras, en groeien bij De Magdalenahoeve op zonder krachtvoer en antibiotica. Rundvlees waarover is nagedacht!