Wijnboerderij Catharinahoeve in Waterlandkerkje

door | Gemeente Sluis, streekproducent, Waterlandkerkje

Koop lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! 

Catharinahoeve

In de polders van Waterlandkerkje vind je de Catharinahoeve. Op dit landgoed is behalve een wijnboerderij ook een compleet gemengd boerenbedrijf en dagbesteding Juutsom gevestigd. Ieder jaar bloeit de natuur op en groeien appels en ander fruit aan de bomen en struiken. Daar maken ze bij de Catharina Hoeve allerlei lekkers van onder de naam Elmare. Van druiven maken ze sap en wijn, van appels en peren heerlijk sap. Van de walnoten maken ze olie en er worden van veel andere vruchten lekkere jammetjes gemaakt. Alles is puur natuur.

In de winkel Vers en Lekker van het Vlaemsche Erfgoed in Groede worden al jaren de producten van de Catharinahoeve verkocht. Wie zelf ook eens wil proeven van de zelfgemaakte drankjes kan terecht op het horecaterras van Juutsom de Groe. Vol enthousiasme zorgen de cliënten van dagbesteding Juutsom dat de bezoekers van het terras hun bestelling op tafel krijgen. En dat het wel eens wat langzamer gaat, maakt niets uit. Want bij Juutsom horen mensen met een beperking er helemaal bij.

Wist je dat…?

Behalve dat er door vrijwilligers hard wordt gewerkt om de lekkerste wijnen te bereiden, helpen ook de cliënten van Juutsom een handje mee. Wie in de zomer eens wil komen kijken waar al dat fruit groeit en waar het sap gemaakt wordt, is van harte welkom voor een rondleiding. Kijk op de website voor meer informatie.

Landgoed De Catharinahoeve

         Oranjedijk 1, 4508 KC Waterlandkerkje

         tel. 085 1303260 email : info@elmare.eu

         www.elmare.eu