De Letter Asperges in Koewacht

De Letter Asperges in Koewacht

Asperges en zo In heel wat restaurants in Zeeuws-Vlaanderen worden ze in het seizoen geserveerd: de witte asperges van De Letter Asperges & Zo. De Letter is er in de wijde regio om gekend. Op acht hectare Zeeuws-Vlaamse grond wordt het ‘witte goud’ verbouwd. Best...

Lees meer
Saeftingherhof in Kieldrecht

Saeftingherhof in Kieldrecht

In dit artikel:Met het pure rundvlees van het Saeftingherhof proef je écht de kwaliteit  van de streekRundvlees met een zo klein mogelijke ecologische voetafdrukBezoek het Saeftingherhof  in het Grenspark Groot SaeftingheContactgegevens Met het pure rundvlees van het...

Lees meer
Wortels van Waverijn in Philippine

Wortels van Waverijn in Philippine

Vers van het land naar de lokale klant, de wortels van Waverijn De polders van Philippine doorkruisend zie je in het teeltseizoen akkers met van die verhoogde teeltruggen. Hier groeien niet alleen de welbekende aardappelen, maar ook andere gewassen. Kijk eens naar het...

Lees meer
Vis Bij Jan Eskens in Terneuzen

Vis Bij Jan Eskens in Terneuzen

Verse vis komt van dichtbij Vis kopen, dat doe je bij de lokale visboer. Daar heb je verse vis, geselecteerd door de vakman. Dat betekent kwaliteit. Kwaliteit betekent goed van smaak, en goed van herkomst. Wil jij alleen de beste vis op tafel en woon je centraal in...

Lees meer
Slagerij Filip en Eva in Nieuw Namen

Slagerij Filip en Eva in Nieuw Namen

Goede herkomst, goede smaak De slogan ‘Weet wat je eet’ is bij Slagerij Filip en Eva in Nieuw Namen zeker van toepassing. De herkomst van het vlees en snijvlees, de salades en de speciaalkazen in de winkel is bekend. En die is in de meeste gevallen van heel dichtbij....

Lees meer
De Korenbeurs in Hulst

De Korenbeurs in Hulst

Nét dat beetje extra door de mix van modern en traditie bij Restaurant De Korenbeurs Als je gaat lunchen of dineren, dan wil je én leuk zitten, én fijn bediend worden. En natuurlijk ook goed eten. Gasten van Restaurant De Korenbeurs in hartje Hulst zijn het erover...

Lees meer
Streekproductenbeurs 24 februari

Streekproductenbeurs 24 februari

https://youtu.be/BNrLS4b36W0?feature=shared Impressie vorige editie streekproductenbeurs Benieuwd welke lekkernijen onze streek allemaal biedt en ben je op zoek naar inspiratie en nieuwe toevoegingen voor jouw keuken, kaart of winkel? De streekproductenbeurs voor...

Lees meer
Goede voornemens? Kook gezond én lokaal!

Goede voornemens? Kook gezond én lokaal!

Ben je klaar voor een gezond en duurzaam begin van het nieuwe jaar? Laat je inspireren door de culinaire hoogstandjes uit de kookworkshop “Wat Eten We Morgen?”, georganiseerd tijdens de Week van Ons Eten door FoodDelta Zeeland! Tijdens deze workshop leerden deelnemers...

Lees meer

RECEPT VAN DE MAAND

Knolseldersoep

Ontdek hoe lekker en veelzijdig koken met streekproducten is! Deze keer: Zeeuwse knolselderij. Met dit recept voor knolseldersoep maak je een heerlijk winters gerecht. Haal lokale ingrediënten in huis en ga aan de slag!

Bekijk het recept

Knolseldersoep

Bekijk hier al onze recepten

INSPIRATIEPLATFORM

Op onze website laten we je kennismaken met de lokale ondernemers uit onze mooie streek en de lokale producten die zij produceren of waar zij mee werken.

Van winkels tot de leukste restaurants, van onze streekproducenten tot recepten met lokaal lekkers!

SMAAKMAKERS
streek- producenten
recepten
Smaaklokalen
receptenroutes

Over ons

“Onze missie is simpel: we brengen streekproducten weer terug naar onze tafels, waar we samen kunnen genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. We verbinden lokale producenten en ondernemers die met lokale producten werken, zodat zij samen kunnen groeien en bloeien.

Koop eet beleef lokaal Marcin Beaufort Odile de Pooter

Zet een chefkok en een marketeer bij elkaar die allebei van lokale streekproducten houden, en voilà: Koop, eet en beleef lokaal. De trots voor de eigen streek waarin Marcin Beaufort en Odile de Pooter al jaren werkzaam zijn, onze eetcultuur en het gedreven ondernemerschap in de regio maken dat ze enorm betrokken zijn bij wat er hier gebeurt.

Voor wie?

  • Streekproducenten
  • Agrarische sector (landbouw, veeteelt etc), visserij
  • Boerderijwinkels, markt- en verkoopkramen

  • Horecazaken die met lokale producten (willen) werken
  • Lokale versspecialisten zoals bakkers en slagers die met lokale producten (willen) werken