Maak kennis met lokale ondernemers uit onze mooie streek en de lokale producten die zij produceren of waar zij mee werken.
Van winkels tot de leukste restaurants, van onze streekproducenten tot recepten met lokaal lekkers!
streekproducenten
SMAKEN
eten en drinken
recepten
receptenroutes
Boerderij de Oude Haven in Hengstdijk
Boerderij De Oude Haven: Een biologische oase in Hengstdijk Aan de Oude Havendijk in Hengstdijk, recht tegenover Camping De Vogel, ligt Boerderij De Oude Haven, een plek waar passie voor biologische landbouw samenkomt met de rust en gezelligheid van het platteland....
De Meulekar in Hulst
Ambachtelijke maaltraditie leeft voort bij De Meulekar Vier generaties vakmanschap. Wie door de historische vestingstad Hulst wandelt, kanbij de statige stadsmolen op het Molenbolwerk niet om de rijke molenaarstraditie heen.Het is hier waar Tina De Cock-Van Jole haar...
Bijenvereniging in Hulst
Een zoete bijdrage aan de natuur en onze streek Bijenvereniging Hulst e.o. brengt al meer dan een eeuw imkers samen, met één gemeenschappelijk doel: bijdragen aan de biodiversiteit en de voedselvoorziening in onze regio. Met hun 42 leden, voornamelijk uit...
Fruitteeltbedrijf De Reyngaard in Hulst
Biologisch fruit uit het land van Reynaert de Vos In het land van Reynaert de Vos ligt een boomgaard. Een fruitgaard, beschut tussen de grote windhagen. Hier groeien sappige, knapperige appels en peren aan de bomen, biologisch geteeld. Zet je je tanden in de appels en...
Fraises de Guillaume in Moerkerke
Fraises de Guillaume: Van festivalfavoriet tot culinaire cocktail In het pittoreske Moerkerke, nabij Damme, tovert Willem Dewaele samen met zijn team verse aardbeien om tot wat hij liefdevol "een verslavende godendrank" noemt. "Onze Strawberry Daiquiri is het...
Vleesboerderij Van Wijck in Hoek
Goed, eerlijk en gezond vlees uit eigen polder koop je lokaal Mensen komen er speciaal voor naar de Langeweg, in de polder tussen Philippine en Mauritsfort. Dat heerlijk bourgondisch stuk rundvlees met dat gewenste vetrandje uit de Zeeuws-Vlaamse polders ligt in de...
Benjamin’s Catering in Sint Jansteen
Benjamin’s Catering: Waar passie voor verse producten en lokale smaken samenkomen In het hart van Sint Jansteen, bevindt zich Benjamin’s Catering, een bedrijf dat al meer dan 15 jaar bekend staat om het leveren van kwalitatief hoogstaande cateringdiensten voor zowel...
Boerderij de Oude Haven in Hengstdijk
Boerderij De Oude Haven: Een biologische oase in Hengstdijk Aan de Oude Havendijk in Hengstdijk, recht tegenover Camping De Vogel, ligt Boerderij De Oude Haven, een plek waar passie voor biologische landbouw samenkomt met de rust en gezelligheid van het platteland....
Bakkerij de Bruijne in Zeeuws-Vlaanderen
Ambacht en traditie bij Bakkerij de Bruijne Op verschillende plekken in Zeeuws-Vlaanderen vind je Bakkerij de Bruijne, een familiebedrijf dat sinds 1976 garant staat voor ambachtelijk vakmanschap en pure smaken. Wat begon als een kleine bakkerij in het dorpje Hoek,...
Catering Eline in Terhole
Catering Eline: Ambachtelijke Smaak uit Zeeuws-Vlaanderen In het hart van Zeeuws-Vlaanderen, aan de Havendijk in Terhole, ligt Catering Eline. Wat begon als een passie voor het ambachtelijk roken van vis, is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig cateringbedrijf dat...
Koning van Engeland in Hulst
Koning van Engeland: Fine-dining en bruisende beleving in Hulst Aan de prachtige Bierkaai in de binnenstad van Hulst vind je Koning van Engeland, een plek waar culinaire finesse en bruisende belevenis samenkomen. Het imposante pand herbergt drie premium bioscoopzalen...
De Graanbeurs in Terneuzen
Authentiek genieten in Grand Café Restaurant De Graanbeurs In het hart van Terneuzen, aan de Nieuwstraat, vind je Grand Café Restaurant De Graanbeurs. Met een geschiedenis die meer dan 65 jaar teruggaat, is dit een plek waar gastvrijheid en bourgondisch genieten...
Creme Brûlée
Creme Brûlée 500 gram room500 gram melk220 gram eidooier1 ei2 stuks vanillestokken150 gram suiker Snijd de vanillestokken in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.Voeg de stokken en merg aan de melk en room toe en kook op.Laat afkoelen tot...
Spaanse tortilla
Receptenfietsroute Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je tortilla bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit recept. De fietsroute voor dit recept kun je vinden...
Wortel paprika dip
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke dip klaar: wortel...
Kibbeling
Kibbeling 500 gram witvis zonder vel en graat (kabeljauw, koolvis, wijting,…)Voor de mix200 gram bloem100 gram maizena25 gram bakpoederZout (gemalen peper)ijskoud water1 citroen Meng de bloem, maizena, bakpoeder, zout en peper met het ijskoude water tot je een beslag...
Muhamarra met walnoten en geroosterde paprika
Muhamarra met walnoten en geroosterde paprika 150 gr walnoten250 gr paprika15 gr walnotenolie50 gr zonnebloem olie1 gr zout15 gr honing1 teen knoflook1 kleine ui1 tl komijn Rooster de paprika op z'n heel in een hete oven van 200C tot ze zwart zijn.Voeg de laatste 10...
Gepofte knolseldersoep
Gepofte Knolseldersoep 1 st knolselder500 gr melk150 gram groenten bouillon (zie recept)125 gram zure room75 gram olijfoliepeper (zout en citroensap) Maak de groenten schoon en wikkel in aluminium folie.Pof in een voorverwarmde oven voor 60-90 minuten afhankelijk van...
Spaanse tortilla
Receptenfietsroute Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je tortilla bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit recept. De fietsroute voor dit recept kun je vinden...
Borrel fietsroute
Laat de pannen in de keuken staan en trakteer jezelf op een culinaire ervaring op de fiets. Maak kennis met de borrelfietsroute, speciaal ontworpen voor degenen die liever genieten dan koken. Tijdens deze route maak je kennis met streekproducenten, smaakvolle lokale...
Pik in ’t potje
Een heerlijk streekgerecht gemaakt van Zeeuws-Vlaamse ingrediënten: aardappelen en eieren! Vroeger was dit gerecht een typische winterkost en werd vooral gegeten als de moestuin weinig opleverde. Het verhaal gaat dat de naam is ontstaan doordat de gekookte eieren uit...
Klakkers
Klakkers! Ken je ze? Het is een Zeeuws-Vlaams woord voor wentelteefjes. Volgens taaldeskundigen heeft het woord 'klakkers' te maken met het geluid. Klakken betekent zoveel als 'met een kletsend geluid werpen’. Heerlijk tijdens de lunch om je oude boterhammen op te...
Asperges met ham en ei
Een heerlijk recept gemaakt van Zeeuwse asperges! Fietsreceptenroute Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je asperges bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit recept....
Pannenkoeken
Een heerlijk pannenkoeken recept gemaakt van Zeeuws-Vlaamse ingrediënten!