Bakkerij Willemsen in Breskens

door | 9 jun 2023 | Breskens, Gemeente Sluis, smaaklokaal

Een ambachtelijk familiebedrijf in Breskens

Bakkerij Willemsen, gevestigd aan Grote Kade 26 in Breskens, kent een rijke geschiedenis en wordt gerund door het gezin Willemsen. Stephan en Angelique begonnen het bedrijf in 1999 en hun zoon Max, die op 18-jarige leeftijd zijn diploma als bakker/chocolatier behaalde, kwam na enkele jaren ervaring elders in de bakkerij werken. Sinds 2022 is Max mede-vennoot en heeft hij plannen om samen met zijn vrouw Myrthe de bakkerij voort te zetten. Mooi dat het familiebedrijf zo wordt voortgezet!

De bedrijfsfilosofie van Bakkerij Willemsen draait om versheid en diversiteit. Alles wat ze bieden is elke dag vers en ze streven ernaar om aan de uiteenlopende wensen van hun klanten te voldoen. Wat het gezin trots maakt op hun bedrijf, is het feit dat ze in hun winkel mooie producten kunnen aanbieden die ze zelf maken. Ze produceren een breed scala aan producten, waaronder brood, banket, gebak en bonbons. Een typisch gerecht dat ze aanbieden en al jaren populair is, zijn de paptaarten en bolussen.

Lokale samenwerking

Naast de productie voor de eigen winkel, werken ze ook graag samen met lokale collega’s. Zo leveren ze tafelbrood en hamburger broodjes aan restaurants zoals 1880, Kromme Watergang en Hart van Sluis. De producten van Bakkerij Willemsen zijn ook te koop bij De Bakkerieje in Groede en wekelijkse worden paptaarten aan de Jumbo in Breskens geleverd. De familie hecht waarde aan lokale samenwerking en maakt gebruik van producten van andere lokale producenten in hun bereidingen. Ze kopen bijvoorbeeld bakkersmeel van de Molen van Schoondijke en wei van Boerderij De Vos. Ze zijn trots op de lokale en regionale producten die ze gebruiken!

De bakkerij speelt altijd in op de veranderingen en vernieuwingen in de markt. Ze luisteren naar de vraag van hun klanten en passen hun assortiment en bereidingen daarop aan. De inspiratie voor nieuwe creaties halen ze uit vakbladen, bij collega-bakkers en ze volgen culinaire ontwikkelingen in het buitenland. De klantenkring van de bakkerij bestaat uit jong en oud; het zijn mensen die zich bewust zijn van het belang van verse en eerlijke producten.

Bij Bakkerij Willemsen moet je dus zeker eens langskomen en iets nieuws proberen! De winkel biedt een gevarieerd assortiment aan heerlijke ambachtelijke producten.

Bakkerij Willemsen

Grote Kade 26

4511 AT Breskens

www.bakkerijwillemsen.nl

info@bakkerwillemsen.nl