Elke ochtend vers afgebakken producten met een glimlach bij Brood&Zo 

door | 30 apr 2024 | smaaklokaal

De geur van gebakken brood in de ochtend. Je tanden in een crispy broodje met Zeeuwse roomboter en net gebakken ovenspek. Het scharreleitje uit de buurt gekookt naast je bord. Het dampende bakje koffie van de beste ambachtelijk geroosterde bonen ter wereld erbij. Een beter begin van de dag kun je je niet wensen. 

Menig toerist weet de weg naar Brood&Zo in Nieuwvliet-Bad te vinden. Zo gauw je de gezellig-trendy bakkerszaak binnenstapt vult die geur je neus. Hier zijn die crispy broodjes en dat zalige Zeeuwse ontbijt met grilworst of ovenspek, een plak kaas van het huis van de Zeeuwse kaashandel Murre, een zelfgemaakte salade, boerenyoghurt van De Heerenhoeve uit Oostburg met granola van Graandioos uit Sint Jansteen, vers lokaal fruit, een flesje perensap van Flikweert uit Aardenburg en een Zeeuwse bolus. Hier geniet je van dat ultieme kopje koffie. Hier is een goede start van je dag gegarandeerd. 

Kwaliteit begint in eigen streek 

Bij Brood&Zo kun je twee verschillende ontbijtjes nuttigen. Of een ambachtelijk bereid belegd broodje eten. Of smullen van koeken. En taart. Met een pittige espresso of een romige cappuccino van Mocca d’Or erbij, of een kopje thee van Bradley’s. Je kunt al dat lekkers ook meenemen om thuis op te eten. Op het strand is ook een goede optie. Een ding is zeker: je gaat ervan genieten. Niet gek, want Arlet Reijngoud wil alleen het beste product aanbieden. Een eerlijk product, het liefst van zo dichtbij mogelijk. “Ik vind het belangrijk dat we ons best doen voor producten uit de streek. Dat zijn kwalitatief goede producten. We leven in een kleine wereld van ons-kent-ons. Zo kunnen we elkaar steunen.”  

In het weekend ligt brood van bakkerij Risseeuw uit Zaamslag in de winkel. Je kunt trouwens zowel brood als broodjes en koeken bestellen. Over de kwaliteit van de vleeswaren en salades die Arlet in de winkel verkoopt hoeft niemand te twijfelen, want ze is van origine gediplomeerd slager. Ze maakt ook zelf traiteurproducten. In de winkel zijn lekkere streekproducten te koop die leuk zijn om mee te nemen naar huis, als souvenir of cadeautje. Een greep uit het aanbod: appelstroop en jam van De Groene Polderwinkel, fruitsappen van Flikweert, taart van Zeeuws Zoetje, bier van Dutch Bargain, chocolaatjes van Petra’s Presents, zout van de Zeeuwse Zoute, wijn van De Biezenhof en pannenkoekenmix van Schoondijke. Lunchcatering is nog iets wat Brood&Zo levert. Voor groepen vanaf tien personen, met belegde broodjes of uitgebreid met vers gemaakte soep en een fruitsalade.  

Samen met Greet, Anouk, Elianne, Rick en Zoë voorziet Arlet heel veel toeristen en lokale inwoners van lekkere producten, en dat is waar het bij Brood&Zo om gaat. “Iedere morgen vers afgebakken producten met een glimlach. Spring vooral eens binnen voor broodjes, koeken, een belegd broodje of een goede kop koffie!” 

Brood&Zo
Zouterik 8
4504 RX Nieuwvliet
06-27054206