Koop lokaal in Zeeuws-Vlaanderen!

Wat krijg je als een business developer, een brouwmeester en een horecaman gaan samenwerken? Een nieuwe dimensie aan de traditionele biercultuur! Het begon voor Marc, Thibo en Stijn allemaal in 2011 met de productie van Marckensteijn in hun brouwerij, het huisbier van Restaurant De Drie Koningen aan de Markt in Groede. Toen de brouwerij uit haar voegen barstte, zijn ze op zoek gegaan naar een nieuwe locatie in Groede en zo werd brouwerij Dutch Bargain geboren.

In 2016 ontwikkelden de heren het eerste bier van Dutch Bargain, de Imperial Pale Ale. Ze legden hiermee de lat gelijk hoog, want het bier werd door de jury op de World Beer Awards tot het beste bier ter wereld verkozen én tot het bier met het mooiste etiket. Het assortiment werd in de jaren erna uitgebouwd met een paar series: Classics, Seasonals, Signatures en Limited Editions. Stuk voor stuk kwaliteitsbieren met etiketten die opvallen.
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Dutch Bargain. Zo zijn de bieren niet alleen in fles, maar ook in (prachtig) blik verkrijgbaar, wat de smaak ten goede komt en beter is voor milieu. En er wordt zo veel mogelijk lokaal ingekocht. De mout komt uit het oosten van Zeeuws-Vlaanderen en het grootste ingrediënt is ‘Braakmanwater’, zoals de heren graag zeggen. Hop is hier niet te verkrijgen, maar ook daar is wat op bedacht: er is vlakbij een testveld aangelegd en de heren hopen in de toekomst ook de hop lokaal te kunnen halen!

Wist je dat…?

… je de bieren ook kunt proeven bij het Brouwerslokaal en dat Dutch Bargain bij elk seizoen een passend biertje heeft? Ook hebben ze limited editions met de gekste combinaties. Dutch Bargain; never dull. Wij kunnen dat alleen maar beamen!