Het Brouwerslokaal in Groede

door | 25 jul 2022 | smaaklokaal

The home of Dutch Bargain

Het verhaal van Brouwerslokaal start in 2011 met het begin van Dutch Bargain, een avontuurlijke brouwerij opgericht door drie eigenzinnige bierbrouwers Stijn Jordans, Marc Menue en Thibo Baccarne.

Al snel werd de startlocatie, een 300 liter installatie  bij De Drie Koningen, te klein en kwam er een zoektocht naar een nieuwe plek. Deze werd om de hoek gevonden in de oude gemeenteschool van Groede. Dit verlaten gebouw werd door hen opnieuw opgebouwd in industriële stijl. Het interieur heeft nog steeds een knipoog naar de oude gymzaal, zo kan er nog altijd aan de touwen gezwierd worden! Binnenin werd een 1000 liter brouwinstallatie neergezet en tussen alle ketels in kan er geproefd van maar liefst 30 verschillende bieren van de tap.

Craftfood met een Zeeuwse Twist

Naast een lekker Zeeuws Craft Beer kan je bij Brouwerslokaal ook heerlijk genieten van lokale en seizoensgebonden gerechten. Elk product op je bord heeft een verhaal. We zetten zoveel mogelijk in op lokale en seizoensgebonden producten en laten deze de hoofdrol spelen in onze gerechten. Naast barfood met een Zeeuwse twist, gaat onze suggestiekaart mee met het seizoen. Deze bestaat uit kleine gerechtjes, ideaal om te delen of gewoon helemaal zelf op te eten.

Zo circulair mogelijk

Het serveren van “farm to table” ofwel “grond tot mond” is een principe waar we naar streven. Een van de laatste ontwikkelingen hierin is de boerderij van mede-eigenaren Marc en Veronique. Onze droom is volledig zelfvoorzienend te worden. Ondertussen zijn we druk bezig met zaaien, oogsten en composteren. Want niet enkel gebruiken we de opbrengst van de boerderij in onze keuken, het compost gaat ook terug naar de boerderij en wordt zo grondstof voor toekomstige gewassen. 

Zo koppelen wij alles aan elkaar, van de lokale agrariër tot onze keuken tot op uw bord of glas Zeeuws Craft Beer. Want ook tijdens het brouwproces proberen we zoveel mogelijk circulair te werken. De bostel van onze gebrouwen bieren gaat als veevoer naar melkveebedrijf De Heerenhoeve in Oostburg. Het vee eet de bostel en produceert melk die de boerderij verwerkt tot heerlijke zuivelproducten die we in onze keuken gebruiken. Sinds kort maken we ook ons eigen zuurdesembrood, hierin verwerken we eveneens onze bostel. Verder gebruiken we tarwe en rogge van de Zeeuwse Vlegel en de Schommeling. 

Voor ieders wat wils

Dus neem plaats aan onze bar of op een zonnig plekje op ons tuinterras en geniet van een vers getapt craft biertje. Met maar liefst 30 verschillende bieren op de tap is er voor ieder wat wils. Vanuit het proeflokaal kun je de tanks en de afvullijn bewonderen. Maandag, dinsdag en woensdag zijn de vaste brouw- en afvuldagen maar ook op deze dagen zijn de deuren open voor take away of een drankje op ons terras. Een mooie bonus is dat je op deze dagen een blik kan werpen op het brouwproces en een praatje kan slaan met meesterbrouwer Thibo. 

Dutch Bargain

Recepten met Dutch Bargain

Benieuwd naar de recepten met de bieren van Dutch Bargain? Probeer dan zeker de kokkels met Seawise of de varkenswangetjes in Russian Stout!

www.brouwerslokaal.nl

info@brouwerslokaal.nl

+31(0)6 27 10 84 08

Blekestraat 16
4503 BG
Groede