Zelf gesneden friet van aardappels uit de buurt bij Cafetaria De Zagerij 

door | 30 mrt 2024 | smaaklokaal

Het is niet zomaar een cafetaria. De Zagerij heeft om te beginnen friet van aardappelen van De Groene Polderwinkel een paar kilometer verderop, zelf geschrapt en gesneden. En snacks die met zorg zijn uitgekozen, zoals de ambachtelijke kroketten van de Ambachterie uit Oostburg. Ja, ook hun nieuwe goulashkroket! Met de eigengemaakte sauzen zoals stoofvlees, satésaus, tartaar en knoflooksaus lik je je vingers erbij af. Daar blijft het niet bij. Op de menukaart prijken verse salades, belegde broodjes, pasta’s, pannenkoeken en uitsmijters. Maar ook biefstuk, sparerib, een vispannetje, saté of een gebraden halve kippetje van Zeevla uit Oostburg. Of wat denk je van de kapsalon? In de winter kun je er zelfs komen gourmetten met de keuze uit vlees, vis of surf&turf. En alles is zo lekker omdat je de passie en energie proeft die in de bereiding van lokale producten wordt gestoken. Je dorst les je met onder andere de zelf geperste appelsap van De Groene Polderwinkel uit Schoondijke, of bij behoefte aan wat sterkers het Zeeuws Blond bier van het Groese Dutch Bargain van de tap.   

Cafetaria of bistro? 

Eigenlijk zou je De Zagerij een bistrocafetaria kunnen noemen. Je kunt kiezen of je je maaltijd afhaalt of ter plekke opeet. Dat laatste is nog net zo leuk, want de inrichting in rustiek dorpse stijl van de voormalige timmerwerkplaats geven gelijk een thuisgevoel. Eten bij De Zagerij is een beleving. Het is duidelijk dat Remco Surewaard en zijn partner Carola een hart hebben voor lekker eten tegen een betaalbare prijs, met de nadruk op lokale producten en bereiding in eigen keuken.  

De Brabantse Remco is zo ongeveer in de frituur opgegroeid. “Vanaf mijn twaalfde werkte ik mee en later heb ik de twee zaken met compagnons van mijn ouders overgenomen, die deze nog steeds runnen. Op zoek naar een nieuwe uitdaging en voor de liefde ben ik in Groede beland, waar naar onze mening wel behoefte zou zijn aan een frituur. Waar we in Brabant met voorgebakken friet werken, was onze droom altijd al om zelf friet te gaan snijden. We hadden ook nooit kunnen en durven dromen dat het zo’n succes zou worden.” Een succes is het, door de smakelijke kwaliteitsproducten en het enthousiaste team dat de leuke sfeer onderling naar de gasten uitstraalt. “We zijn heel trots, dat de Zagerij groter is geworden dan we ooit verwacht hadden en een stabiel bedrijf is met bestaansrecht, ook zonder toerisme. En natuurlijk dat gasten superenthousiast over onze formule zijn. Vele gasten komen al vanaf dag één en blijven consequent terugkomen.” Remco en Carola openen in 2025 met Aers Groep trouwens ook een truckstop met wegrestaurant bij de afslag Zeebrugge-Haven met nog meer culinaire mogelijkheden. O ja, bij De Zagerij kunnen je kinderen ook hun verjaardagsfrietjes eten onder de slingers. Spreek daarvoor een dag van tevoren af. 

Recept van Remco: 

“Wil je een frikandel eens op een andere manier proeven, maak dan een frikandel oriëntaal. Maak een snee over heel de lengte van je frikandel (net als speciaal). Bak hem. Vul hem met taugé. Doe daarover satésaus en tot slot gefruite uitjes. Smakelijk!” 

Cafetaria De Zagerij

Traverse 18a
4503 BM GROEDE

Tel. +31 117 850 441
info@cafetariadezagerij.nl