Toen Charlotte en haar droogbloemen letterlijk uit hun huisje in Waterlandkerkje groeiden, verhuisde ze in 1998 naar haar huidige stek aan de Watervlietseweg te IJzendijke. Daar startte ze met het kweken van pompoenen. Wat ooit als een hobby begon, groeide gaandeweg uit tot haar dagelijkse werk. Sinds een aantal jaren geeft Charlotte workshops en rondleidingen op haar bedrijf Charlotte’s Pompoenen Hierbij laat ze niet alleen zien hoe de planten groeien, maar worden ook ‘doe-het-zelf-tips’ gegeven voor wie zelf pompoenen wil gaan kweken.

Droogbloemen

Met behulp van proeverijen wordt de veelzijdigheid van de verschillende soorten pompoenen benadrukt; naast de alom bekende pompoensoep is er nog veel meer lekkers mee te creëren, zoals een hartige taart met seizoensgroenten! Behalve pompoenen heeft Charlotte nog een passie: droogbloemen. Je kunt hiervoor workshops bij haar volgen en in haar webwinkel vind je prachtige droogbloemcreaties.

Wist je dat…?

… een courgette ook een pompoen is? En dat de komkommer stiekem familie is? De zwaarste pompoen ooit gekweekt woog 1190kg!