Landwinkel Risseeuw Schoondijke

door | 14 jul 2022 | groente en fruit, streekproducent

Vers

Koop lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! Verse groente en fruit van het Zeeuws-Vlaamse land. Ambachtelijk gebrouwen bieren en streekwijnen voor net die extra beleving. Pure sappen en authentieke confituren van echt fruit. Dagverse eieren van scharrelkippen op de boerderij. Honing van imkers uit de buurt. Ketchup, kazen, bloem en bonbons van Zeeuws-(Vlaamse) makelij. Waarom deze producten extra lekker zijn? Ze zijn met liefde en zorg gemaakt! Daarom passen deze regionale producten perfect in het assortiment van Landwinkel Risseeuw Van ’t Westeinde in Schoondijke.

Waar Jan Risseeuw en Miranda van ’t Westeinde het meest trots op zijn is wel de ruime keuze in aardappels van eigen teelt. Van de kruimige Doré en Irene tot de vastkokende Annabel, je vindt hier altijd iets geschikts voor elk gerecht, recht uit de Zeeuwse klei. Specialiteit van Landwinkel Schoondijke is de vastkokende rode Bildstar: een echte ster onder de aardappels! De lekkerste friet maak je van de traditionele Agria en de Forza. Telen, rooien en sorteren, het hele proces wordt uitgevoerd door een ervaren aardappelteler met liefde voor het vak. Alleen eersteklas aardappelen liggen in de winkel. Hetzelfde geldt voor de uien en de appels. En heb je de zelfgemaakte delicatessen al geproefd?

Voor Jan en Miranda begon het allemaal met een kruiwagen vol aardappels aan de weg. Die werd al snel vervangen door een marktkraampje. Ondertussen werden er grootste dromen geboren. Regionale kwaliteitsproducten aanbieden in een complete boerderijwinkel, en zo bijdragen aan een korte en transparante keten, dat is Landwinkel Risseeuw Van ‘t Westeinde. Woon je in West-Zeeuws-Vlaanderen, dan rijd je er gegarandeerd regelmatig voorbij. De Landwinkel ligt aan de doorgaande weg de N253, tussen Schoondijke en Oostburg. Even de paralelweg op en je bent er.

Wist je dat?

Miranda je graag vertelt waar de producten in de Landwinkel vandaan komen en hoe het verbouwd en geteeld wordt? Een bezoekje aan de Landwinkel is ook voor de kleintjes leuk: er staan skelters op het erf en er zijn geitjes en konijnen. Wie weet zit er zelfs een ritje met Jan op de trekker in!