Eet en drink lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! 

Strandpaviljoen DOK 14

Met 130 zitplaatsen binnen en 180 buiten is Strandpaviljoen DOK 14 behoorlijk aan de maat. Tel daarbij op dat je er normaliter 364 dagen van het jaar vanaf 11 uur ’s ochtends terecht kunt en dan weet je dat het runnen ervan geen makkelijke taak is. Ondanks de omvang staat één ding voor eigenaar Bert-Jos voorop: VERS! Alles wat vers gemaakt kán worden, wordt ook vers gemaakt. Afgelopen zomer resulteerde dit nog in een ronkende recensie in de PZC waarbij ze een mooie 8 scoorden!

Lokale accenten

Bert-Jos: “De smaak van Zeeuws-Vlaanderen staat voor mij gelijk aan het culinaire aanbod in onze regio. Het is gevarieerd en kwalitatief en iedereen verbouwt of produceert op zijn of haar eigen manier. Vanwege de omvang van het paviljoen kopen we groot in bij de Sligro. Daarnaast leggen we lokale accenten met mooie producten uit de streek. Zo hebben we altijd diverse kroketten van De Ambachterie uit Oostburg. De naam zegt het al; deze worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Naast de gewone vleeskroket, serveren we ook de garnalen- en kaaskroket. De kaaskroket wordt gemaakt van kaas van boerderij Schellach in Middelburg.

Onder de naam Krok-Art serveren we ook aardappelkroketjes met het Zeker Zeeuws streekproducten keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat alle ingrediënten uit Zeeland afkomstig zijn. Ook bier komt uit de streek; van Dutch Bargain uit Groede. En in het seizoen proef je bij ons de befaamde aardbeien van Van Hoeve in Groede.”

De zoektocht van Bert-Jos naar inspiratie levert mooie resultaten op. Niet alleen op het bord, maar ook qua samenwerking. Bert-Jos eet graag (kalfszwezerik) bij zijn goede vriend Eric van Bochove van het Vlasbloemeken in Koewacht. “Eric en ik kennen elkaar al 35 jaar en jaarlijks organiseren we samen Sterren@theBeach. Eric en zijn team komen hier op locatie koken en bieden onze gasten vervolgens een sterrendiner aan.”