Streekproductenkraam Voogdt in Retranchement

door | 25 jul 2022 | streekproducent

Koop lokaal in Zeeuws-Vlaanderen!  O, de aanblik van een kraam met verse groente en fruit! Die kleuren, de keuze. Krijg je al zin om je tanden in die frisse appel te zetten? Of om je favoriete maaltijd klaar te maken met de knapperige worteltjes, de prachtige stronkjes witlof of de blozende tomaten? En hoeveel lekkerder is al dit gezonds als je weet dat het gewoon uit de buurt komt! Daarom is er altijd aanloop bij dit verkoopkraam op de markt van Retranchement.

Hier haal je aardappels en uien van eigen land, fruit uit de boomgaard van Flikweert uit Aardenburg en allerlei verse groente en fruit van collega-landbouwers en -fruittelers uit de omgeving. Naar de Zeeuws-Vlaamse mentaliteit van doe maar gewoon dan doe je gek genoeg: goed, gezond en lekker, en betalen doe je cash in de moneybox.

De groentekraam van Bram en Carien Voogdt staat er al twintig jaar. Behalve op zondag kun je er elke dag terecht. Vers is echt vers, dus je vindt hier producten die passen bij het seizoen. Verwen jezelf aan het begin van de zomer met sappige, zoete aardbeien van de kweker net over de grens. Met de net geoogste paprika’s, tomaten en knoflook maak je in de zomer de lekkerste (en verantwoorde!) pastasaus, gazpacho, en Mediterrane ovenschotel.

Denk in herfst en winter aan stoofperen, verschillende soorten kool, prei, aardappels, winterwortels en knolselderij voor een oer-Hollandse hutspot. En het blijft niet alleen bij groente en fruit, bij de groentekraam in Retranchement vind je ook echte boereneieren en zelfgemaakte appelsap en perensap van fruitteeltbedrijf Vereecken uit Vogelwaarde, in literflessen.

Wist je dat?

De Retranchementse koren- en pelmolen een van de oudste standerdmolens van Nederland is? Dit rijksmonument is nog steeds in gebruik. Al in 1643 stond er een molen hier aan de Molenstraat (waar zou de naam vandaan komen). De eigen gemalen bloem wordt ‘aan huis’ verkocht. Dit afstappunt mag dus niet overgeslagen worden in de pannekoekenfietsroute! De boerderij, gedateerd uit 1701, is sinds 1952 in handen van de familie Voogdt. Bram en Carien voeren hier een landbouw- en veeteeltbedrijf.

Contact info

Streekproductenkraam Voogdt

Markt 11 RETRANCHEMENT