Vishandel Mike de Houck in Breskens

door | Breskens, Gemeente Sluis, streekproducent

Een passie voor verse vis

Vishandel Mike de Houck is in Breskens inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Op zijn elfde begon Mike te helpen met het schoonmaken van viskramen en al snel maakte hij deel uit van de lokale weekmarkt, waar hij werkte met gerenommeerde vishandels zoals Notenbaert en Dubois. Met een ondernemersgeest die altijd brandde, droomde Mike ervan om zijn eigen zaak te hebben. Op vijftienjarige leeftijd begon hij zijn eigen haringkraam bij de lokale supermarkt. Hij leerde de fijne kneepjes van het vak en groeide snel in zijn rol. Op zijn achttiende kreeg hij de kans om te werken bij een visgroothandel in Belgiƫ. Na vijf jaar kreeg hij de mogelijkheid om een bedrijf over te nemen.

Trotse eigenaar

Sinds 2010 is Mike de Houck de trotse eigenaar van Vishandel Mike de Houck, zoals we het bedrijf vandaag de dag kennen. In 2014 verhuisde de vishandel naar de huidige locatie, waar het verder kon groeien en bloeien. Eerder lag de focus voornamelijk op de reguliere handel, maar al snel speelde het bedrijf in op de groeiende vraag vanuit de horeca naar gefileerde, geportioneerde vis en een uitstekende service. Soms resulteerde dit in een levering van twee tot drie keer per dag om ervoor te zorgen dat de klanten altijd verse vis van topkwaliteit hadden. Hun leveringen strekt zich uit alle uithoeken van Zeeuws-Vlaanderen en in de grensstreek.

Mike is trots op het assortiment, dat bestaat uit meer dan 50 soorten vis, schaal- en schelpdieren uit de Noordzee, evenals lokale producten zoals garnalen, lamsoor en zeekraal. Het bedrijf sorteert, fileert en verpakt de vis zelf, waardoor ze de Noordzeevis binnen de kortst mogelijke tijd van boot naar klant kunnen brengen, tegen betaalbare prijzen. Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor de vishandel en daarom verhandelen ze vis met het MSC-keurmerk en het ASC-keurmerk voor kweekvis.

Toekomstplannen

Mike heeft mooie toekomstplannen om nog meer te bieden aan de klanten. Hij is al langere tijd bezig met de oprichting van een viscentrum, waar horeca, workshops, verwerking, visserij en een open atelier samenkomen. Bovendien wil hij een unieke visserijbeleving creƫren met belevingsdiners, oester- en mosselavonden. Dit laat zien dat het bedrijf voortdurend op zoek is naar nieuwe manieren om hun klanten te blijven verrassen.

Visgroothandel Mike de Houck BV

Deltahoek 2

4511 PA Breskens

mike@mikedehouck.nl

www.mikedehouck.nl