Visrokerij Quaars in Breskens

door | 8 jun 2023 | Breskens, Gemeente Sluis, streekproducent

Ook al zijn tijden veranderd, Breskens was en blijft een vissersdorp. De twee jonge, enthousiaste Bressiaanders Sven Quaars en Gianni Steijaert houden de traditie in ere met het roken van verse vis, recht uit onze eigen Noordzee. Dat roken doen ze op beukenhout, waarbij een speciale manier van pekelen gebruikt wordt. De individualistische pioniers op rookgebied gaan voor een uniek product met een unieke smaak, dus spreken ze hun creativiteit aan om de beste rookrecepten uit te denken. Lukt prima, want in de korte tijd dat ze bezig zijn hebben ze al een hele klantenkring van horecabedrijven aan de kust tot in België en groothandels die in verschillende EU-landen leveren verzameld. 

Zalm? Gerookte paling? Allebei!

Vind jij net als Sven de koudgerookte zalm het beste product van Visrokerij Quaars (lekker op een toastje of een broodje!), of deel jij de voorkeur van Gianni voor hun gerookte paling, niet te zout en zo zacht als boter? Of kies je zelf liever een broodje gerookte makreel of garnalensalade?

Viswinkel Quaars in Cadzand-Bad

Sven heeft ook de Vis & Wijnwinkel in Cadzand overgenomen. In de Vis & Wijnwinkel aan de J.W. Boulevard de Wielingen 44B in Cadzand-Bad kun je ook terecht voor de gerookte vis. Het trio Noordzee, de schotel met koudgerookte zalm, gerookte palingfilet en Hollandse garnalen is hun aanrader. Daarnaast is de winkel gespecialiseerd in de lekkerste producten uit de Noordzee en Oosterschelde.

Wist je dat…

er een verschil is tussen koud- en warmgerookte vis? Of vis koud of warm gerookt is hangt af van de temperatuur van de oven. Maximaal 28 graden of 80 is een groot verschil en dat zie en proef je. Een koudgerookte vis heeft nog een strak velletje tegenover het rimpelige van een warmgerookte vis, het visvlees is compacter, heeft een intensere kleur en smaakt zoutiger. Dat zoute smaakje komt niet van het zeewater, maar van het pekelen vóór het roken. 

https://www.facebook.com/visrokerijQuaars/

06 36556003

quaarsrokerij@hotmail.com