De échte aardappel liefhebber wacht er het hele jaar op; het nieuwe aardappelseizoen. De nieuwe aardappelen, ook wel primeuraardappelen genoemd, zijn slechts een korte tijd beschikbaar, dus wees er op tijd bij!

Volle smaak en stevige structuur

De nieuwe aardappel wordt geoogst voordat de suikers in de aardappel volledig zijn omgezet in zetmeel. Deze aardappels hebben een heerlijke, volle smaak en een stevige structuur, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende gerechten. Of je nu kiest voor het bakken, koken, frituren of poffen van de nieuwe aardappel, het resultaat zal altijd verrassend lekker zijn. Bovendien behoudt de nieuwe aardappel zijn vorm en smaak tijdens het koken, wat hem zeer geschikt maakt voor salades en andere gerechten waarin de aardappel als ingrediënt wordt gebruikt. En bijkomend voordeel: in de schil van de aardappel zitten veel vezels en de schil zorgt ervoor dat oplosbare vitamines niet in water oplossen tijdens het koken. Deze blijven in de aardappel zitten.

Waar is de nieuwe aardappel te koop?

In Zeeuws-Vlaanderen kun je bij verschillende boerderijwinkels en verkoopkraampjes aan het boerenerf deze lekkere smaakvolle aardappels (nieuwe én gewone aardappels) kopen:

De nieuwe aardappel wordt steeds meer verbouwd door boeren die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, en deze boeren verkopen hun producten vaak direct aan consumenten via hun eigen boerderijwinkels. Hierdoor is de nieuwe aardappel goed verkrijgbaar bij boerderijwinkels. Bovendien is het kopen van de nieuwe aardappel bij een boerderijwinkel niet alleen goed voor het milieu, maar het zorgt ook voor een eerlijke prijs voor de boer die hard werkt om het gewas te telen. Dus, als je op zoek bent naar een heerlijke, duurzame en eerlijke aardappel, dan is een bezoek aan een boerderijwinkel zeker de moeite waard.

Recepten met nieuwe aardappel

Uiteraard hebben we lekkere recepten met (nieuwe) aardappels voor je! Kijk op onze receptenpagina voor meer inspiratie.